Spastikerforeningen har fokus på udsat hjælperordning
08. maj 2018

Spastikerforeningen har fokus på udsat hjælperordning

Alt for mange forældre til unge med cerebral parese, der får hjælp efter servicelovens §95, stk.3, oplever, at kommunerne reducerer hjælpen betragteligt. Spastikerforeningen har stor fokus på sagen og har skrevet til Folketingets Socialudvalg.

En landsretsdom slog for et par år siden fast, at kommunerne ikke lovligt kan bevilge hjælp til overvågning efter servicelovens § 95, stk.3. Det har nu givet de konsekvenser, at kommunerne i øjeblikket revisiterer stort set alle de borgere, som får hjælp efter § 95, stk.3.

I næsten alle tilfælde reduceres hjælpen betragteligt med henvisning til, at kommunen ikke længere kan bevilge overvågningstimer.

Spastikerforeningens socialrådgivere har mange sager om dette, og det er ikke ualmindeligt, at timetallet reduceres fra 70-90 timer til 35-40 timer ud af en uges 168 timer.

En gruppe forældre til unge med handicap, der er ramt af dette, har skrevet et brev til samtlige medlemmer af Folketinget for at få hjælp.

- Det er meget urimeligt, det der sker i disse sager, derfor har vi stor fokus på det lige nu. I første omgang har vi skrevet til Folketingets Socialudvalg for at finde en løsning på dette problem, siger Spastikerforeningens direktør, Mogens Wiederholt.

Du kan læse brevet til Folketingets Socialudvalg her.

Sidst opdateret:
Gå til top Top