Frame Running klubber holder åbent hus – og du er inviteret!
04. april 2023

Frame Running klubber holder åbent hus – og du er inviteret!

Måske er Frame Running også noget for dig? Det får du mulighed for at teste når 7 klubber under Parasport Danmark holder åbent hus søndag den 30. april. Har du prøvet det før, er du også velkommen.

Frame Running giver mennesker, der er udfordret på balancen, er gangbesværet eller sidder i kørestol på grund af en funktionsnedsættelse, mulighed for selv at løbe. Det gælder også de fleste mennesker i elektrisk kørestol. De kan - med målrettet træning - få oplevelsen af at kunne bevæge sig frit på en framerunner.

På åbent hus dagen får du mulighed for at prøve den populære atletikdisciplin, og opleve følelsen af at gå eller løbe udelukkende ved hjælp af den trehjulede framerunner, der glider let hen over banen.

Dansk opfindelse

Kært barn har mange navne. Det har Frame Running også haft. Da atletikdisciplinen blev opfundet tilbage i begyndelsen af 90’erne af den legendariske kørestolsracer, Connie Hansen i samarbejde med den danske landsholdschef, Mansoor Siddiqi, gik den under navnet The Walking Machine. Mansoor, der havde dyrket baglæns kørestolsrace i flere år, var træt af altid kun at køre baglæns. Den nye disciplin vakte opsigt og da maskotten for de paralympiske lege i Barcelona i 1992 hed Petra, der ikke kunne bruge armene, besluttede de danske opfindere at bruge dette navn.

Efter at have været med som opvisningsidræt ved flere stævner kom der skred i udviklingen. Flere fik øjnene op for sporten, der nu var omdøbt til Race Running. Den foreløbige kulmination, på den lange historie, var den internationale anerkendelse for nogle år siden, hvor verdensforbundet World Para Athletics definitivt besluttede sig for navnet Frame Running.

Frame beskriver ganske godt det redskab man bruger til sporten, nemlig en specialbygget 3-hjulet ”cykel” uden pedaler. Uanset hvor meget saft og kraft der er i benene, så bruger man dem til at bevæge sig fremad. Det er derfor en oplagt idræt for blandt andre mennesker med cerebral parese, gigt, gangbesvær og nedsat balance.

Skaber sociale fællesskaber

Ikke nok med at disciplinen bringer udøverne i en god fysisk form, det giver også styrke, kraft og selvtillid, og ligesom med folk der synger i kor, så har udøverne altid et smil på læben, når de sammen med andre dyrker sporten på deres eget niveau. Nogen dyrker det på eliteniveau, andre som motion.

Sporten er således med til at skabe sociale fællesskaber for folk i alle aldre, uanset graden af handicap.

Åbent hus søndag den 30. april

Kom og prøv, opfordrer Parasport Danmark. Det er helt gratis og det eneste det kræver er træningstøj og sko, som du kan løbe i.

Søndag den 30. april kl. 12.00-15.00 afholder følgende klubber åbent hus, hvor lokale trænere vil være klar til at tage imod dig. Kontakt klubbernes tovholdere og hør hvor du skal møde op:

Aabenraa Frame Running:
Navn: Ulla Reinholdt
Mail: beck-reinholdt@webspeed.dk
Mobil: 42 60 09 65

Aarhus 1900:
Navn: Johannes Skak Hansen
Mail: johannesskak@hotmail.com
Mobil: 21 95 40 83

Esbjerg Frame Runner Klub:
Navn: Eva Thornval Nielsen
Mail: Eva.thornval.nielsen@gmail.com
Mobil: 21 16 05 19

RaceRunning Klub Holbæk:
Navn: Ole Berggren
Mail: Berggren@outlook.dk
Mobil: 20 29 33 73

Odense Atletik OGF:
Navn: Peter Kromann
Mail: pk@benefit.dk
Mobil: 40 26 35 36

Parasport Frederiksberg:
Navn: Mansoor Siddiqi
Mail: msi@parasport.dk
Mobil: 40 84 24 57

Randers Freja Atletik og Motion:
Navn: Helle Ladefoged
Mail: helle.11@hotmail.com
Mobil: 53 69 62 63

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top