’Mig og min hjerne’ – fotokonkurrence om livet med en hjerneskade
21. december 2018

’Mig og min hjerne’ – fotokonkurrence om livet med en hjerneskade

Så er det frem med kameraet. Hjerneugen 2019 bliver markeret i uge 11 med en fotokonkurrence og –udstilling.

Hvordan har du det med din hjerne? Er den en ven eller en fjende? Og hvordan påvirker en eventuel hjernelidelse dit eller dine pårørendes liv? Hvis du kan svare på et af de spørgsmål i form af et foto, så opfordrer vi dig til at deltage i fotokonkurrencen ”Mig og min hjerne”.

Den er udskrevet af de syv ’hjerneforeninger’, der i uge 11 markerer Hjerneugen med udstillinger og aktiviteter rundt omkring i landet. En af aktiviteterne er fotokonkurrencen, der munder ud i en stor fotoudstilling.

Sådan deltager du i fotokonkurrencen

Vi håber rigtig mange vil deltage og sende bidrag til konkurrencen. Det er nemt, du skal blot følge disse retningslinjer:

Tag et eller flere fotos, der fortæller om dig og din hjerne, og hvordan din diagnose påvirker dit liv. Fotoet må gerne gengive en situation, en episode, en handling eller andet, som fortæller om livet med en diagnose eller skade i hjernen.

Pårørende er også velkommen til at deltage i fotokonkurrencen.

Send dit foto til Spastikerforeningen senest den 1. februar 2019 på mail: spastik@spastik.dk – skriv ’Fotokonkurrence’ i emnefeltet. Sammen med billedet skal du indsende en kort tekst, der forklarer og supplerer billedet.

Vær opmærksom på, at dit foto skal have en god teknisk kvalitet og en høj opløsning, så billederne kan benyttes i forskellige formater.

Billederne bedømmes

De indsendte fotos vil herefter indgå i udvælgelsen af de 10 billeder, som Spastikerforeningen bidrager med til konkurrencen. Billederne bliver bedømt af fotograf Peter M. Madsen, der udvælger to fotos fra hver forening, som indgår i en stor fælles udstilling. Den præsenteres på fire udvalgte biblioteker landet over samt i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup i uge 11.

Der udvælges ét vinderbillede i den samlede konkurrence, som præmieres med en flot fotobog. Alle 14 fotografer, der udvælges til udstillingen, får et gavekort til en biograftur.

Når du indsender dit foto, giver du samtidig samtykke til, at billederne må anvendes på forskellige platforme. Hvis der er personer på dit foto, skal du sørge for at få tilladelse fra disse personer til, at billederne må anvendes på forskellige platforme.

Hjernen i Fokus

Hvis man har en neurologisk diagnose som for eksempel cerebral parese, demens, hjernerystelse, parkinson, apopleksi eller epilepsi, så spiller det, der foregår i ens hjerne, en særlig stor rolle for ens liv og hverdag. Det sætter netværket fokus på i forbindelse med Hjerneugen (uge 11) i 2019. Netværket består af følgende syv foreninger: Alzheimerforeningen, Epilepsiforeningen, Hjernerystelsesforeningen, Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen, Parkinson Foreningen og Spastikerforeningen.

Sidst opdateret:
Gå til top Top