Hvordan er tidens menneskesyn?
08. april 2022

Hvordan er tidens menneskesyn?

Bevica Fonden kan i år fejre 150 års jubilæum. Fonden blev grundlagt i 1872 som en reaktion på tidens menneskesyn, hvor mennesker med handicap ikke blev betragtet som ligeværdige borgere. Men hvordan ser det ud i dag, 150 år efter?

Det benytter Bevica Fonden lejligheden til at kradse lidt i her i jubilæumsåret. Blandt andet har de hver måned valgt at markere jubilæet med en ny kortfilm, der handler om vores forestillinger om, hvad et menneske egentlig er. Her giver forskellige spændende mennesker med noget på hjerte deres udlægning.

I de tre første måneder var det henholdsvis Peter Rosenmeier, Svend Brinkmann og formanden for FN-forbundet, Jens Christian Wandel, der fik ordet.

I april måneds kortfilm, er det digteren og forfatteren Caspar Eric, der rækker ud mod verden.

Retten til at være her

Filmen handler om Caspar Erics perspektiv på retten til at være her, og hvordan mødet med samfundsindretningen tydeliggør, at den ikke er bygget til hans krop. Han pointerer også, at der ikke findes én livssituation. At vi mennesker netop er forskellige og autentiske på hver vores måde.

For at formgive og fremtidssikre, at samfundsindretningen er for os alle, kræver det et opgør med synet af idealmennesket og en erkendelse af menneskelig mangfoldighed som en grundpræmis.

Med de små film, og debatten om menneskesyn, er det Bevica Fondens håb, at omgivelserne vil være med til at italesætte en dagsorden, hvor inklusion og rummelighed bliver en del af vores hverdag. Aktiviteterne i jubilæumsåret omfatter desuden udgivelse af podcasts og en jubilæumsbog.

Du kan følge med på hjemmesiden og se filmen med Caspar Eric her: www.bevica.dk/bevica150aar 

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top