Søskende

Søskende

Hvis dit barn med cerebral parese har søskende, er det vigtigt, at du har viden om det potentiale og de begrænsninger, dit barn med cerebral parese har, så du klart og tydeligt kan formidle det videre til hans eller hendes søskende.

Det kan være svært for små søskende at forstå, at ens bror/søster får særbehandling og måske får hjælp mange gange, hvor man ikke selv får hjælp. Forklar dem, at store- eller lillebror/søster ikke kan det samme og derfor har brug for mere hjælp. Forsøg at rose og opmuntre dit barn, der ikke har cerebral parese, til at klare sig selv.

Børn har en udpræget retfærdighedssans, så du kan ikke undgå konflikter. Derfor er det vigtigt, at du er tålmodig omkring søskendes misundelse over, at dit barn med cerebral parese får mere opmærksomhed. De andre søskende føler måske oven i købet, at I elsker jeres barn med cerebral parese mere end dem. Positive tilkendegivelser og små lommer af tid med fuld opmærksomhed på søskende kan gøre en stor positiv forskel.

Det er også vigtigt at være opmærksom på en misforstået omsorg for barnet med cerebral parese. Der vil være ting, som dit barn vil få svært ved eller måske ikke kan, for eksempel at cykle. Det skal dog ikke afholde de andre søskende fra at få gode cykeloplevelser med mor eller far. Del jer og gør ting, så søskende får lov til at udfolde sig på lige fod med andre børn.

Du kan søge om hjælp til aflastning i din kommune, hvis dit barn er meget svækket. Det kan være en god løsning, så I også får tid og plads til hinanden som kærester og til jeres andre børn.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top