Forslag vil forringe mulighederne for højskoleophold for mennesker med handicap
15. august 2018

Forslag vil forringe mulighederne for højskoleophold for mennesker med handicap

Nyt lovforslag betyder, at man ikke vil kunne søge specialpædagogisk støtte til den enkelte højskoleelev. Det kan få store konsekvenser for mennesker med handicap, der vil på højskole, og stor betydning for Egmont Højskolen.

Et nyt lovforslag kan få den konsekvens, at man fremover ikke kan søge specialpædagogisk støtte til den enkelte højskoleelev, som for eksempel er tilfældet for elever på Egmont Højskolen, der har mange elever med handicap.

I dag søges der midler til specialpædagogisk støtte til den enkelte højskoleelev, men forslaget vil ændre modellen, så alle landets højskoler i stedet får et grundtilskud på 60.000 kroner, uanset om der er elever med handicap eller ej.

En sådan ændring vil få stor betydning for mennesker med handicap, der vil på højskole – og stor betydning for Egmont Højskolen.

Landsforeningen LEV har skrevet et debatindlæg om problemet – og Spastikerforeningen er helt enig i indlægget.

Sammen med LEV, Danske Handicaporganisationer og flere højskoler er Spastikerforeningen på banen politisk for at forhindre denne forringelse for mennesker med handicap og de berørte højskoler.

Du kan læse debatindlægget her: lev.dk

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top