Børn med fysisk handicap søges til teater og drama
23. februar 2022

Børn med fysisk handicap søges til teater og drama

Teater og drama skaber et helt særligt fristed med fantasi og højt til loftet. Til et nyt projekt søges der børn/unge med synlige handicap fra 9-13 år og/eller 14-19 år - kørestol er ingen hindring.

Teater og drama skaber et helt særligt fristed med fantasi og højt til loftet. Her kan du prøve dig selv af, få værktøjer til at lære dig selv bedre at kende og udvikle dig på nye måder.

Et forskningsprojekt fra Københavns Universitet skal undersøge brugen af teater som redskab til at arbejde med identitet og trivsel iblandt unge med fysiske handicap. Projektet henter inspiration fra scenekunsten: Dramaøvelser og rollespil adresserer børn/unges kreative evner og fantasi til at undersøge andre måder at være på.

Det handler om at blive en anden for en stund for således at kunne se sig selv udefra og indefra. Herigennem trænes kommunikation, samarbejde og selvforståelse, og ønsket er at få styrket børns/unges robusthed, støtte deres selvaccept og mindske social ensomhed som følge af fordomme og stigmatisering i det sociale rum og/eller i skolen/uddannelsen.

Projektet ledes af lektor Jeanette Bresson Ladegaard Knox (Institut for Folkesundhedsvidenskab), og instruktør og skuespiller Lotte Arnsbjerg står for det kunstneriske forløb. Jeanette deltager i gruppen og har samtaler undervejs med deltagerne og eventuelt deres forældre. Det er gratis at deltage i projektet, hvor der bliver serveret snacks og drikkevarer – dog er transport ikke dækket.

Der søges børn/unge med synlige handicap fra 9-13 år og/eller 14-19 år - kørestol er ingen hindring. Man skal kunne udtrykke sig verbalt, tage imod instruktioner og selvstændigt følge en undervisningssituation samt have lyst til at fordybe sig i drama og teatrets muligheder. Gruppestørrelsen vil være på 6-9 personer, og et hold vil enten bestå af 9-13 årige eller 14-19 årige.

Gruppen mødes syv gange, hvoraf den sidste gang er en visning og vil ligge på en lørdag. Opstart er onsdag den 16. marts og derefter den 23/3, 30/3, 20/4, 27/4, 4/5 og visning den 7/5 – hver mødegang varer 1 time og 45 minutter med start kl. 15:00.

Nøjagtig adresse ligger ikke helt fast endnu, men bliver muligvis på Østerbro i København.

Vil du deltage, eller har du spørgsmål, så kontakt Jeanette på telefon 22 92 88 08 eller mail: knox@sund.ku.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top