Emma Lund vinder Helene Elsass Prisen 2024
10. april 2024

Emma Lund vinder Helene Elsass Prisen 2024

Emma savnede et forbillede, da hun var barn. Nu har paraatleten fået Helene Elsass Prisen for selv at være rollemodel for mennesker med cerebral parese.

Emma Lund er VM-guldvinder i paracykling og spået som et af de store danske medaljehåb ved de Paralympiske Lege til sommer i Paris 2024. Onsdag den 10. april modtog hun Danmarks største handicappris, Helene Elsass Prisen.

”Wow, det er en helt vild følelse – det er en kæmpe ære. Jeg håber bare, jeg kan være med til at inspirere andre,” siger Emma om at blive udnævnt som årets prismodtager. 

 

Inspiration for andre unge
Elsass Fonden og CP Danmark står bag prisen på 150.000 kr., som uddeles en gang årligt til en eller flere, som har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese (CP).

Det er organisationernes protektor, H.K.H. Prinsesse Benedikte, der overrakte prisen ved en ceremoni i Elsass Fonden.

For CP Danmarks formand, Pia Allerslev, er prisen blevet et symbol på, hvor mange farver livet med CP kommer i og de store ressourcer, mennesker med handicap har.

”Det er et enormt stærkt signal, når vores fælles pris kan være med til at hylde og påskynde mennesker og initiativer, som viser vej for tusindvis af andre unge, som får tilskyndelse og mod til at gøre ligeså,” påpeger hun.

 

Med den nyvundne Helene Elsass-pris, håber Emma at hun kan være med til at inspirere andre med CP til at tro på dem selv. Hun har ét særligt håb:

”At vi i fremtiden taler om, hvad en person med CP kan, i stedet for hvad personen ikke kan.”

 

Du kan læse mere om Emma, hendes opvækst og liv her >>>

Sidst opdateret:
Emma Lund modtager Helene Elsass Prisen 2024

Emma Lund modtager Helene Elsass Prisen 2024

AF JULIE PESCETTINI   - Wow, det er en helt vild følelse – det er en kæmpe ære, udtrykker Emma Lund begejstret om at blive udnævnt som...

Læs mere ›
Gå til top Top