Fantastisk stemning – tilgængelig festival for folk med CP
18. august 2022

Fantastisk stemning – tilgængelig festival for folk med CP

Var du med på Elsass Festival i lørdags? Det var vi. Elsass Fonden havde for første gang lanceret en tilgængelig festival for folk med cerebral parese. Den blev afholdt lørdag den 13. august. Feststemning, mad, øl, vand – og selvfølgelig masser af musik, aktiviteter og højt humør var der. Læs mere om festivallen.

Første festival for folk med cerebral parese – Elsass Fonden
Elsass Fonden tilrettelægger og støtter en lang række aktiviteter til fordel for mennesker med cerebral parese. Og nu har Elsassfonden også introduceret en CP-festeval.
Efter udfasningen af diverse COVID-19 restriktioner og nedlukning, var tiden endelig inden til at markere friheden og muligheden for igen at mødes. Derfor festivals-idéen.

Læs mere om hvad Elsass Fonden gør på www.elsassfonden.dk

Udover den gode musik, havde festivallen først og fremmest fokus på tilgængelighed og hvordan man kan tilgodese folk med cerebral parese. Derfor var det valgt at festivallen skulle afholdes på Elsass Fondens store grønne areal – parken i Charlottenlund. Her er der i forvejen god plads – som gør den store forskel for mennesker med bl.a. kørestol.

Derudover er både bygningen og området fantastisk lækkert - og allerede den ideelle ramme om et vellykket og humørfyldt arrangement hvor tilgængelighed ikke er et tema. Den er bare i orden. Blandt andet gangarealer med plads, stier med jævnt underlag, handicap toilet og stilleområde spiller.

Kommunikationschefen var glad for arrangementet
Camilla Voigts, projektleder på festivalen, var særdeles tilfreds med arrangementet. Flere nyhedsmedier, havde været forbi. Dermed blev festivalen ikke alene en fed oplevelse for de tilstedeværende, men det blev også en markering af CP-sagen.

Mange kunne se med via CP TV?
Udover de ca. 300 deltagere, som oplevede festevallen og den fede musik live i det gode vejr på plænen i Charlottenlund, så var CP-TV også tilstede og producerede TV fra festivallen. En af de nærmeste dage vil resultatet af CP-TV’s optagelser blive bragt på CP Danmarks Facebookside. På den måde kan rigtig mange andre, som ikke havde mulighed for at deltage fysisk, indsnuse festivalstemningen hjemme i egen stue – eller for den sags skyld hjemme i egen have. Deltagerne og målgruppen for Elsass Festival – var selvfølgelig først og fremmest mennesker med cerebral parese. Men derudover mødte vi også mange pårørende, hjælpere, familier, venner og kærester.

Elsass Fonden er ved at gøre status over festivallen, og derfor er det endnu uvist om der bliver en festival næste år. Men hvis der gør, så glæd dig.

Læs mere om Elsass Festival

Sidst opdateret:
Gå til top Top