Seksualitet og kærester

Seksualitet, sex og kærester

Finder jeg nogensinde en kæreste? Sådan tænker mange. De fleste mennesker ønsker sig en kæreste, og ungdomslivet kickstarter ofte den tid, hvor du opdager det andet - eller det samme – køn. Men hvordan gør du, hvis du er afhængig af andres hjælp, eller du måske ikke kan komme afsted til de samme ting som andre?

Det handler om at være initiativrig. Tal med dine venner om det, der er svært, mød andre mennesker og benyt dig af nogle af internettets mange datingportaler - både for mennesker med funktionsnedsættelser og uden.

Seksualitet

Det er en del af det at være menneske at lære om sin seksualitet og om sex. Med et fysisk handicap kan der være særlige udfordringer med at lære din krop at kende. For de fleste begynder nysgerrigheden omkring deres seksualitet, når de er unge. Bor du hjemme og har brug for hjælp/har spørgsmål, kan du måske involvere dine forældre. Selvom det kan være svært, så er det en god ide at tage en åben snak. Det er også helt ok, hvis du ikke føler dig komfortabel med det. Så kan du søge hjælp og råd hos fortrolige venner eller seksualrådgivere. 

Manglende viden eller behovet for hjælp betyder desværre, at mange ignorerer deres behov, seksuelle drift og nysgerrighed, og det kan føre til stor frustration. Derfor er det vigtigt, at du taler med andre og får hjælp og vejledning, så du kan få opklaret dine spørgsmål.

Har du hjælpere, kan det være de skal involveres, og det kan være en god idé at lave nogle retningslinjer for dem, så de ikke stiller unødvendige spørgsmål. Det kan også være, du har behov for hjælpemidler/sexlegetøj til at udleve din seksualitet. Typisk vil mange begynde at eksperimentere seksuelt, når de flytter hjemmefra, men det er – som med alle andre – individuelt.

Du kan søge hjælp og rådgivning hos:

Seksualvejlederforeningen

Sex & Samfund

Du kan også besøge LigeLyst - en online platform om seksualitet og handicap, som SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) står bag.

Sidst opdateret:
Gå til top Top