Cand.jur. med CP
05. september 2018

Cand.jur. med CP

Torsdag den 30. august røg champagnepropperne i loftet i Frederik Walter Olsens familie: Frederik, der har cerebral parese, blev jurist - cand. jur. - efter seks år på det juridiske fakultet i København.

Frederik Walter Olsen.- Jeg er glad, lettet og temmelig stolt, selv om det på grund af min CP har været en blandet fornøjelse at gennemføre studiet. Når man har et synligt handicap, bliver man kigget på med andre øjne – og man skal vise lidt ekstra, fortæller han.

Frederik har tre råd til unge med CP, der skal i gang med et studie:

Tro mod sig selv

- For det første skal man være tro mod sig selv. Det lyder klichéagtigt, men det nytter ikke at forsøge at gennemføre studiet med 180 kilometer i timen, hvis du kun kan køre 100. Du skal vænne dig til studiet, men studiet skal også vænne sig til dig. For eksempel kunne jeg ikke komme til et planlagt møde i studiegruppen, hvis det var vinter og spejlglat, for så ville jeg falde. Andre gange tog jeg en hjemmestudiedag, fordi jeg havde halvanden times transport hver vej og i stedet for at bruge energien på transport, brugte jeg den på studier. Det skal dit studie, dine kammerater og lærere have forståelse for, men det kræver, at du gør en ekstra indsats for, at de får den forståelse.

Find den rigtige studieteknik

- Det gælder også om at finde den studieteknik, der passer en bedst. Hvis vi fik 200 sider for, skimmede jeg de fleste af de 200 sider og læste nogle få grundigt. Nogen har måske glæde af at skrive alt ned, andre at lave Flash Cards, optage undervisningen eller andet. Det kommer an på, hvordan man lærer og husker bedst, og det er jo forskelligt fra person til person.

Vær god ved dig selv

- Du skal huske at gøre ting, der giver dig overskud i hverdagen, så det ikke bliver en ”leverpostejsdag” med det samme dag ud og dag ind. Gå til træning eller ud at spise eller noget helt andet. Det, der virkede for mig, var mit frivillige arbejde for forskellige foreninger, da det var noget andet end tunge bøger.

Frederik skal nu i gang med at søge arbejde, men fortsætter sit frivillige arbejde på Ung Til Ung Linjen. Læs mere om Ung Til Ung Linjen her.

Sidst opdateret:
Gå til top Top