CP UNG stiller borgerforslag
27. april 2023

CP UNG stiller borgerforslag

Lige nu er det ikke muligt at modtaget handicap-SU, hvis man tidligere har haft arbejde, fx i et sabbatår eller i forbindelse med en pause mellem studierne. Det vil CP UNG gerne lave om på, og de har brug for din støtte.

I vores ungdomsafdeling, CP Ung, er der for nylig taget initiativ til et borgerforslag, fordi de ønsker at flere unge med et handicap kan modtage handicap-SU under videregående uddannelse. 

Som systemet er skruet sammen lige nu, er det ikke muligt at modtage handicap-SU hvis man tidligere har haft arbejde i f.eks. et sabbatår eller i forbindelse med pause fra studierne.

De nuværende regler tager ikke højde for, at mange godt kan passe et arbejde eller studere, selv om de har et handicap, men meget sjældent kan passe begge dele samtidig, uden at brænde sit lys i begge ender. I sidste instans kan dette betyde, at man måske ender med at droppe ud af sin uddannelse, fordi man bliver stresset, udtrættet eller kæmper for meget med smerter og anden form for overbelastning.

Det synes vi i CP Ung ikke er rimeligt, og vi vil gerne slå et slag for at få reglerne ændret.

Vi håber derfor at alle, der læser med her, har lyst til at gå ind og se mere om forslag og støtte det. Borgerforslaget hedder ’Ændring af tidligere erhvervsarbejdes betydning for tildeling af handicaptillæg’, og findes på borgerforslag.dk.

Sidst opdateret:
Gå til top Top