CP-fodbolden var indkaldt til serviceeftersyn
06. februar 2023

CP-fodbolden var indkaldt til serviceeftersyn

Ledere, trænere og andre interesserede var lørdag samlet til seminar i Korsør for at sikre en god udvikling af CP-fodboldmiljøet.

 

Hvordan skal vi udvikle fodbolden for spillere med cerebral parese (CP) så endnu flere får lyst til at spille fodbold? Og hvordan får vi flere klubber til at tilbyde CP-fodbold?

Det var nogle af de vitale spørgsmål, der blev drøftet, da 30 trænere, ledere og forældre var samlet til seminar i FC Storebælts klublokaler i Korsør. Klubben, der samtidig er hjemsted for CP Fodbold Center, der jævnligt inviterer forskellige CP-talenthold til ekstra træning, havde indkaldt til mødet for at etablere et netværk, der kan sikre fremdriften i det danske CP-fodboldmiljø.

Her spirer aktiviteterne, men til gengæld står det lidt sløjt til med organiseringen efter at Parasport Danmark, som ellers er den naturlige paraply for CP-fodbolden, har valgt at sætte CP-landsholdets aktiviteter på pause. Samtidig er det ikke muligt at tilbyde en ren CP-turneringsstruktur, i stedet opfordrer de til at CP-spillerne deltager på blandede Special Olympics hold.

Klubberne tager sagen i egen hånd

Det har betydet, at mange gode kræfter rundt omkring i landet har taget sagen i egen hånd. De fleste af dem var, sammen med repræsentanter fra CP Danmark og Elsass Fonden, samlet i Korsør for at drøfte, hvad der kan gøres for at holde spillet i gang - og på sigt udvikle det.

For kendsgerningen er, at kammeratskabet og fodbolden med CP-spillere og enkelte andre med lignende funktionsnedsættelser, blomstrer i en halv snes klubber rundt omkring i landet. Dog kniber det lidt i dele af Jylland. Men én ting er at træne, noget andet er at spille kampe mod andre hold. ”Det er noget vi alle savner”, var lederne enige om.

Derfor blev der på seminaret også snakket om, hvordan man kan udvide kampmulighederne for CP-spillerne og på sigt skabe en turnering for CP-hold.

En del af holdet

Søren Jul Kristensen, der er bredde- og teamchef i Parasport Danmark, benyttede lejligheden til at fortælle mere om det nye samarbejde som Parasport Danmark har indgået med Dansk Boldspil Union. Under overskriften ’En del af holdet’ har de - med millionstøtte fra DBU - netop igangsat et 3-årigt projektforløb, hvor målet er at rekruttere mange nye spillere med forskellige udfordringer, bl.a. ADHD, autisme og CP, og herigennem få fodbolden til at rulle på yderligere 20-30 nye hold.

Det er en mulighed som flere klubledere, på baggrund af tidligere erfaringer, gav udtryk for, at de havde svært ved at se sig selv i. Omvendt kunne flere se gode muligheder i at drage nytte af DBU-støtten til at udvikle CP-fodboldklubberne.

Inden deltagerne gik hver til sit, efter en god seminariedag med forskellige oplæg, gruppearbejde og gode, konstruktive forslag om CP-fodboldens fremtid, blev man enige om at oprette en Facebook-gruppe, hvor trænerne har mulighed for at aftale kampe og udveksle ideer, erfaringer og meget mere, indtil en forening eller en skarpere struktur er kommet på plads.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top