Operation Dagsværk sætter fokus på unge med handicap
27. november 2018

Operation Dagsværk sætter fokus på unge med handicap

Sådan! Elever fra landets ungdomsuddannelser traf i weekenden et vigtigt valg. I 2019 sætter Operation Dagværk for første gang fokus på unge med handicap, helt præcist på de to millioner unge med en funktionsnedsættelse i Uganda.

Smilet var bredt og glæden stor i Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH), der står bag forslaget sammen med Danske Handicaporganisationer. Sofie Monggaard Christensen er formand for SUMH, hun var begejstret efter mødet i weekenden:


- Vi glæder os helt vildt til at fortælle vores partnere i Uganda, at danske unge har valgt at gøre en forskel for dem. Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang med projektet, for vi ved, at vi i samarbejdet med Operation Dagsværk kan gøre en kæmpe forskel.

Brug for hjælp og støtte
Kampagnen vil stille skarpt på unge i Uganda og det er der hårdt brug for. Mange unge, også med cerebral parese, bliver mødt med overtro, fordomme og trusler, der blandt andet betyder, at 90 % ikke får en uddannelse. Målet med projektet i Uganda er altså, sammen med SUMH's lokale partnere i Uganda, at gøre op med de mange myter og skabe reelle muligheder for unge med handicap i Uganda.

Læs mere om beslutningen her

Sidst opdateret:
Gå til top Top