Elsass Fonden yder støtte til flygtninge i udlandet
18. november 2022

Elsass Fonden yder støtte til flygtninge i udlandet

To rehabiliteringscentre i Ukraine og Moldova har fået nyt og opgraderet udstyr som følge af Elsass Fondens beslutning om at yde ekstraordinær hjælp til krigens ofre med handicap som cerebral parese.

Da krigen brød ud i Ukraine i det tidlige 2022, gik mange virksomheder og fonde straks i tænkeboks for at finde ud af, hvordan man bedst kunne tilbyde sin hjælp og støtte.

Det skete også i Elsass Fonden. I foråret åbnede fonden dørene op for at huse ukrainske flygtninge med cerebral parese (CP) i nogle af lejlighederne på matriklen i Charlottenlund, nord for København. Og kort efter vedtog fondens bestyrelse at yde ekstraordinær økonomisk støtte til rehabiliteringscentre med et stort antal ukrainske flygtninge med handicap som CP.

Støtte til to centre

Indtil videre er støtten kommet to centre til gode: Det ene er det nationale rehabiliteringscenter i Moldova, som har taget imod en lang række flygtninge med forskellige handicap. Det andet er rehabiliteringsklinikken Kozyavkin i Lviv i det vestlige Ukraine, som har åbnet dørene for mange internt fordrevne ukrainere med især CP.

For Lviv-klinikkens leder, Olha Kozyavkina, har Elsass Fondens donation haft stor betydning.

- Hjælpen har været uvurderlig for vores mange børn med handicap i en svær tid. Fondens støtte til indkøb af udstyr har betydet, at vores patienter allerede har taget store skridt frem imod en højere livskvalitet i efterkrigstidens Ukraine. Det er vi meget taknemmelige for, påpeger hun.

Lavpraktisk hjælp

For Elsass Fonden har det været afgørende, at støtten til centrene blev vekslet til meget konkret hjælp. Pengene har derfor været øremærket indkøb af moderne behandlingsudstyr, legetøj og andre praktiske foranstaltninger i hverdagen, f.eks. kørestole, fortæller fondens adm. direktør, Peter Lindegaard.

- Det har været oplagt for os at støtte noget, som specifikt er rettet mod CP og på en måde, som er operationel, altså f.eks. ved at betale for udstyr, som er helt nødvendig, og som ellers ikke kunne finansieres, uddyber han.

Hvis man ser bort fra forskningsområdet, hvor Elsass Fonden løbende indgår i tæt internationalt samarbejde og støtter forskningsprojekter relateret til CP, så er det nyt for fonden at yde støtte uden for Danmarks grænser.

Fotos: Kozyavkin International Rehabilitation Clinic.

Sidst opdateret:
Gå til top Top