Flere voksne med CP kan blive udredt i Hammel
05. januar 2023

Flere voksne med CP kan blive udredt i Hammel

Regionshospitalet Hammel Neurocenter åbner døren på klem for tilgang af voksne med cerebral parese til udredning. Bor du i Horsens eller Viborg kommune kan du blive henvist af din læge.

For kort tid siden udgav Hammel Neurocenter årsrapporten om det første års aktiviteter i et stort CP-projekt, der har fokus på at analysere og udrede sundhedstilstanden hos voksne med cerebral parese. Rapporten viser bl.a. CP-teamets fund og læring af de første 10 patientforløb. Med udgangspunkt i disse erfaringer er det specialiserede CP-team nu parat til løbende at modtage flere voksne med CP til undersøgelser og udredning.

I CP-teamet ved man, at interessen er stor, men da projektet fortsat er i opstartsfasen, har det været nødvendigt at begrænse tilgangen til de kommuner man i første omgang samarbejder med. Det betyder, at der denne gang kun modtages henvisninger fra personer med bopæl i Horsens og Viborg Kommune. Tilbuddet forventes dog at blive bredt yderligere ud i løbet af 2023.

Den praktiserende læge skal henvise

Så har du CP, helbredsmæssige udfordringer og bopæl i enten Horsens eller Viborg Kommune kan du kontakte din praktiserende læge og blive henvist til projektet. En nærmere beskrivelse af henvisningsproceduren finder du og din læge her:

Klinik for Cerebral Parese

- Alle henvisninger vil blive vurderet af vores specialiserede CP-team, og personen med cerebral parese og egen læge vil få hurtigt svar på, om deltagelse er mulig og om der evt. vil være ventetid, oplyser projektleder Helene Honoré fra Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Hun fortæller, at man kan blive henvist for at få en bred, tværfaglig udredning af CP-teamet, der bl.a. består af læge, fysioterapeut, ergoterapeut, neuropsykolog m.m.

- Du kan også blive henvist med henblik på at få støtte til at klare dig godt i hverdagslivet med de små og store udfordringer, der kan være som følge af cerebral parese. Det kan f.eks. være træthed og spasticitet, men det kan også være behov for støtte til at navigere i hverdagen med god energiforvaltning, eller hjælp til at kunne redegøre for skånehensyn på arbejde eller i kontakt med familie og venner, fremhæver Helene Honoré

Højt funktionsniveau og egen bolig

- Vi søger i en periode særligt henvisninger fra personer med højt funktionsniveau, der bor i egen bolig, men det skal understreges, at alle henvisninger fra personer med CP fra området, er velkomne.

Ved spørgsmål kan projektleder Helene Honoré kontaktes på telefonnummer 78 41 90 48.

 

Kort om projektet:

Regionshospitalet Hammel Neurocenter i Midtjylland startede i marts 2022 med at udvikle et koordineret habiliteringstilbud til voksne med cerebral parese. Det er et udviklingsprojekt og Danmarks første af sin art til voksne med CP. Projektet er finansieret af Elsass Fonden.

Du kan læse mere her

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top