Den gode søvn sidder i fingrene

Den gode søvn sidder i fingrene

TEMA OM SØVN OG CP.

Carsten Olsen er 63 år og har egentlig aldrig haft de store problemer med sin søvn, men et tilfældigt møde med den alternative behandlingsform, Access Bars, gav ham en helt ny tilgang til det at sove godt.

For da først han fik lært metoden på to kurser hos to forskellige behandlere, og selv havde modtaget et par behandlinger, mærkede han, at han nu var meget mere udhvilet end tidligere, når han vågnede. Det er en oplevelse, han helt klart tilskriver bars-behandlingen. For generelt har han nu fundet en større indre ro og en bedre mental balance.

Metoden er udviklet af amerikaneren Gary Douglas, der nøje har planlagt et behandlingsforløb, hvor der opstår en gavnlig effekt ved at aktivere 32 energipunkter på hovedet. Man starter med at holde på det 3. øje i panden og i nakken, for at skabe energi flow i kroppen, hvorefter fingrene flyttes fra punkt til punkt. En fuld behandling for voksne tager ca. halvanden time.

Det var en af kæresten Lonnies hjemmehjælpere, der for et par år siden introducerede Carsten og Lonnie for Access Bars. Hjælperen havde selv taget kurser i behandlingsformen og afprøvede det på parret. Med succes.

Fungerer som helkropsmassage

- Nogen skal prøve det et par gange, før kroppen tager imod og man kan giver slip på sig selv. Andre tager imod allerede første gang. Når det er sket, kan følelserne få en til at græde, fordi behandlingen slipper nogle ting løs, som man ikke ved hvad er, fortæller Carsten, der kort tid efter selv gik i gang med at tage kurser i Access Bars. Carsten fortæller at når han har fået bars er han så afslappet at han dårligt kan rejse sig fra briksen. Det føles som at have fået en meget blid helkrops massage.

- Det kræver lidt øvelse, men ved hjælp af oversigtstegninger, der anviser, hvor de 32 punkter er placeret og hvad de aktiverer, så går man i gang med behandlingen. Nogle personer er så følsomme, at man skal trykke meget let eller holde fingrene ud for punktet uden at rører huden, hos andre skal trykket være lidt hårdere, men ens for alle er, at man fornemmer stor varme på de berørte punkter, fortæller Carsten. Bars er for alle og er også rigtig godt til børn. Da børn generelt er mere modtagelige, er behandlingstiden det halve, ca. 45 min. Hvis den som skal have bars er lidt urolig kan man sagtens sætte en film på som man kan se imens.

Han mener, at alle kan lære metoden, der bl.a. virker godt mod stress, bekymringer, tankemylder, ptsd, angst og søvnbesvær.
- Selv med lidt stive fingre er det muligt at aktivere punkterne på en måde, så det gavner den indre ro. Vil man bevare effekten, kræver det at behandlingen gentages med jævne mellemrum, ca. en gang om ugen eller hver 14. dag.

Har også effekt for behandleren

Men selv når Carsten er i behandlerrollen, har det en effekt på hans velbefindende. Han får simpelthen energi af at behandle andre. Det er ikke helt det samme, men det er med til at give ham den indre ro i dagligdagen, der samtidig sikrer ham en forbedret søvn om natten.

Kendskabet til Access Bars er den foreløbige kulmination på en vild personlig udvikling. Med CP som følgesvend siden fødslen har Carsten haft et langt liv på arbejdsmarkedet, der forholdsvis tidligt sled ham op. En sygemelding, der endte i en trist periode på godt 10 år med depression og lykkepiller, blev afløst af en interesse for spinning, hvor han i flere år var fast deltager på Mads Wiberg Sørensens spinninghold i Rødovre. Holdet var støttet af Elsass Fonden og fortsatte senere under oplysningsforbundet IOF. Carsten var med hele vejen og fik yderligere interesse for motion, bl.a. med deltagelse i Elsass fondens forskellige sportscamps.

Sidst opdateret:
Gå til top Top