Unge med CP udstiller digital kunst
21. juni 2023

Unge med CP udstiller digital kunst

Hen over sommeren kan du på en udstilling i Nordsjælland opleve kunst skabt af fem unge med CP ved hjælp af øjnenes, hovedets og fingrenes bevægelser.

"Lys i mørket" og "iPad-kunst" er temaerne for to serier af digitale kunstværker, som fem unge mennesker med CP udstiller hen over sommeren på Gentofte Bibliotek. Til daglig går de på Job-, Aktivitets- og Kompetencecenterets Informations- og kommunikationsteknologilinje i Gentofte Kommune– et beskæftigelsestilbud til mennesker med fysiske funktionsnedsættelser, der bruger elektroniske hjælpemidler til at kommunikere. Det er her, de har skabt værkerne som en del af et kunstprojekt.

"At male gør mig glad. Jeg glemmer tid og sted, bliver rolig og slapper af. Jeg bliver også træt i hovedet, men på den gode måde," siger en af kunstnerne, Amanda Münster Swendsen på 28 år, som har skabt kunstværket "Mine lys" til udstillingen.

De fem unge har stærkt nedsat bevægelighed. Derfor har de udfoldet deres kreativitet ved hjælp af forskellig teknologi, som blandt andet gør det muligt at styre skærmen med øjnene og hovedet.

 

Hvor og hvornår?

Du kan opleve udstillingen "Lys i mørket" på Vangede Bibliotek i Gentofte frem til og med juli.

Læs mere om udstillingen på Gentofte Bibliotekernes hjemmeside her

 

På billedet ses værket "Mine lys" af Amanda Münster Swendsen. 

Sidst opdateret:
Gå til top Top