Støtten til elever med handicap på højskoler er sikret
13. september 2018

Støtten til elever med handicap på højskoler er sikret

Kulturminister Mette Bock har i et brev til Spastikerforeningen oplyst, at hun har besluttet at tilbagekalde den del af ændringen til Højskoleloven, som omhandler støtten til elever med handicap – den såkaldte SPS-ordning.

I brevet skriver kulturminister Mette Bock blandt andet: 

”Jeg har lyttet til de høringssvar og den kritik, som der har været, og jeg har derfor besluttet at trække den del af lovforslaget tilbage, der vedrører ændringer i højskolernes SPS-ordning i denne omgang.”

- Vi er utroligt glade for, at ministeren har lyttet og taget konsekvensen af de indsigelser, der er kommet mod ændringsforslaget. Det er virkelig god stil, siger Spastikerforeningens landsformand Lone Møller i en kommentar til svaret fra ministeren.

Samtidig annoncerer ministeren, at hun vil gennemføre en nærmere analyse af højskolernes økonomi og brugen af SPS-ordningen.

- Jeg håber, forløbet omkring ændringsforslaget vil føre til en åben dialog mellem ministeriet og de berørte højskoler om en justering af regelsættet, så tilskudsmulighederne modsvarer de behov for hjælp, som de enkelte elever har og de særlige behov, nogle få skoler har, for at kunne løfte den særlige opgave, de løser for en helt speciel målgruppe, slutter Lone Møller.

Du kan læse brevet til Spastikerforeningen her.

Sidst opdateret:
Gå til top Top