Teenager

CP Teenager

Når du bliver teenager, begynder årene, hvor du modnes til at blive voksen. Din krop forandrer sig. Samtidig øges de faglige krav i folkeskolen fra 7. klasse, og du skal finde ud af, hvilken ungdomsuddannelse du vil have - og kan få adgang til. Spørgsmålene og forandringerne i de næste mange år er således mange. Du kan læse mere om kroppens forandringer på Mig og min krop.

Et godt teenageliv er for mange lig med venskaber, sport, kærlighed og nye interesser, der ikke inkluderer forældrene. Det er også for mange en tid, hvor man prøver kræfter af og er klar til at indtage verden på egen hånd.

Teenageårene kan også være en tid, hvor man føler sig forkert, anderledes end de andre, misforstået og somme tider ensom. Det er følelser, langt de fleste kender, og det er helt normalt at føle sådan, når man lige så stille og roligt er ved at blive voksen.

Men udover udfordringen ved at blive teenager kan det også være en udfordring at have et handicap oveni. Særligt hvis man oplever, at handicappet afholder en fra at gøre de samme ting som kammeraterne.

Søg rådgivning og hjælp, hvis du føler dig ensom eller er i tvivl om skole og uddannelsesforløb. Her er nogle links, der kan hjælpe dig videre:

CP Danmarks rådgivning

CP Ung

 

Gå til top Top