Vi er her - også for dig, der er ung og har CP

Læs CP Magasinet INDBLIKs leder af landsformand Lone Møller.

Den 8. august gik Spastikerforeningen i luften med et nyt website for unge med cerebral parese (CP): www.ungtilungmedcp.dk. Det er et website, som er specielt designet til at matche de ønsker og behov unge har. Her er chatfunktion, et UngeForum, hvor man kan skrive anonymt med andre unge, video med unge med CP og meget mere.

Unge med CP vil fuldstændig det samme som alle andre unge. Men der skal være plads til CP, uden at rummet er fyldt op med CP. På www.ungtilungmedcp.dk er CP det usynlige bagtæppe, mens alt det, der definerer ungdom, er i forgrunden: køn, kærester, sex og venner, usikkerhed, identitetsafsøgning, løsrivelse fra forældre, skole og uddannelse.

Det er vigtigt, at vi som forening fornyer os, at vi målretter vores tilbud og kommunikation, så vi ikke bare råber bevidstløst ud af vinduet, men taler direkte og i øjenhøjde med vores medlemmer, der hvor de nu engang er i livet.

Unge skal vide, at Spastikerforeningen også er her for dem. Derfor har vi i dette nummer bedt en gruppe unge om at skrive artikler om det at være ung og have CP - og derfor har vi som forening søsat en række nye initiativer, som er målrettet specifikt til unge.

Allerede i foråret gik vi i luften med Ung Til Ung Linjen. Et tilbud til teenagere, der kan tale og chatte med lidt ældre unge for at dele erfaringer og spejle sig i hinandens oplevelser. Og her efter ferien er hele ungeuniverset www.ungtilungmedcp.dk blevet rullet ud.

Lige nu har vi fokus på ungegruppen, fordi de har brug for os – og fordi vi gerne vil sikre en solid og bred basis for foreningens fremtid. Herefter kommer turen til voksne med CP, forældre/børn og ældre med CP. Vi når hele vejen rundt. Ikke på én gang, men bid for bid, så alle vil føle sig set og velkommen i Spastikerforeningen.

Lone Møller, landsformand

Sidst opdateret:
Gå til top Top