Direktør for Elsass Fonden takker af
27. november 2018

Direktør for Elsass Fonden takker af

Peder Esben, direktør for Elsass Fonden, er gået på pension. Landsformand for Spastikerforeningen, Lone Møller, var med til receptionen og takkede i sin tale Peder Esben for at sætte kognitive vanskeligheder hos mennesker med cerebral parese på dagsordenen.

Peder Esben var direktør i Spastikerforeningen fra 1995-2006, hvor han var med til at ændre opfattelsen af, at cerebral parese ikke kun er et rent fysisk handicap, men ofte medfører kognitive vanskeligheder.  Peder Esben har således en stor del af æren for, at fagfolk i dag har et mere nuanceret syn på mennesker med cerebral parese.

Landsformand Lone Møller sagde blandt andet i sin tale:  

 

"Du har aldrig set det som din opgave at stryge nogen eller noget med hårene. Og det gør selvfølgelig ens person omdiskuteret – men det er ikke pleaserne, der sætter sig de tydelige og markante spor.

Dem vi husker, er dem der bygger møller, frem for dem der bygger læhegn. Og du har i den grad sat dig markante og vigtige spor. Og det vil jeg på vegne af Spastikerforeningen gerne sige dig en stor og varm tak for".

 

Receptionen for Peder Esben blev holdt hos Elsass Fonden den 23. november.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top