TV2-dokumentar afslører omsorgssvigt på bosteder
05. november 2023

TV2-dokumentar afslører omsorgssvigt på bosteder

I denne uge sendte TV2 dokumentaren "Operation X – Nødråb i natten", som belyser voldsomt kritisable forhold med omsorgssvigt og psykisk vold på bosteder for mennesker med handicap - herunder CP. 

 

Rystende, ubærligt og hjerteskærende. TV2 sendte for nyligt første afsnit af dokumentaren "Operation X - nødråb i natten", som afslørede horrible forhold på to bosteder for voksne med handicap. Dokumentaren viste blandt andet en ung mand, der skriger på hjælp i over en time, men uden personalet kommer. Basale behov, der ikke bliver dækket, og ignorerende adfærd, da en beboer gør selvskade. I følge eksperter i udsendelsen er der tale om en forrået kultur, omsorgssvigt og psykisk vold.

"En konsekvens af årtiers økonomisk og faglig udsultning af handicapområdet," mener Mogens Wiederholdt, direktør i CP Danmark og fortsætter:

"Det vi bevidner i TV2’s dokumentar, er endnu en understregning af, hvor vigtig en generel reform af handicapområdet er. Men det kalder også på helt specifikke handlinger fra socialministeren, som kan være med til at forebygge nye overgreb. En opprioritering af kommunernes personrettede tilsyn, en styrkelse socialtilsynet, så tilsynet også kan give pålæg til den visiterende kommune, mere og bedre fagligt uddannet personale og en entydig ret til, at beboerne kan få ledsagelse - og dermed komme ud at opleve livet uden for botilbuddet"

 

Du kan se 1. og 2. del af dokumentaren på TV2 play.

 

 

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top