Helene Elsass Prisen

CP Danmark og Elsass Fonden står bag 'Helene Elsass Prisen', der uddeles en gang om året til en person eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Helene Elsass Prisen 2020.Med Helene Elsass Prisen belønner CP Danmark og Elsass Fonden årligt én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese.

Prisen er døbt Helene Elsass Prisen, efter Elsass Fondens stifter, og den følges af en præmiesum på 150.000 kroner.

Prisen går til en person, projekt, institution eller organisation, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at fremme mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet. Prisen er den første af sin slags inden for CP-området.

Den 14. marts 2018 blev prisen uddelt for første gang. Den gik til CP-fodboldlandsholdet og holdets initiativtager og ildsjæl, Len Nossell, for deres imponerende projekt, der har givet store sociale og menneskelige gevinster for de unge spillere med cerebral parese.

Den 4. marts 2019 blev prisen uddelt for anden gang. Denne gang delte Pauline Sonne-Schmidt og Astrid Siemens Lorenzen prisen.

Den 9. marts 2020 blev prisen uddelt for tredje gang. Denne gang til racerunning, hvor Parasport Frederiksberg og landstræner Leif Nielsen blev hædret for den ihærdige indsats. 

Sidst opdateret:
Gå til top Top