Helene Elsass Prisen

CP Danmark og Elsass Fonden står bag 'Helene Elsass Prisen', der uddeles en gang om året til en person eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Helene Elsass Prisen 2019Med Helene Elsass Prisen belønner CP Danmark og Elsass Fonden årligt én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese.

Prisen er døbt Helene Elsass Prisen, efter Elsass Fondens stifter, og den følges af en præmiesum på 150.000 kroner.

Prisen går til en person, projekt, institution eller organisation, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at fremme mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet. Prisen er den første af sin slags inden for CP-området.

Den 14. marts 2018 blev prisen uddelt for første gang. Den gik til CP-fodboldlandsholdet og holdets initiativtager og ildsjæl, Len Nossell for deres imponerende projekt, der har givet store sociale og menneskelige gevinster for de unge spillere med cerebral parese.

Den 4. marts 2019 blev prisen uddelt for anden gang. Denne gang delte Pauline Sonne-Schmidt og Astrid Siemens Lorenzen prisen.

Hvem skal have Helene Elsass Prisen 2020?

Til og med den 20. januar 2020 er det muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen 2020. Og reglerne er enkle: Alle har mulighed for at indstille kandidater til prisen, men ingen tillidsrepræsentanter eller medarbejdere fra Elsass Fonden eller CP Danmark kan modtage den.

Feltet forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt og fritid samt kunst og kultur. Kandidater indstilles ved at sende en kort motiveret indstilling til Elsass Fonden på mailadressen: pris@elsassfonden.dk

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg med repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark. Prisen vil blive overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte ved et arrangement hos Elsass Fonden den 9. marts 2020.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top