Informatør Frederik Holm Johansen

Frederik Holm JohansenJeg har en lettere form for spastisk lammelse og er uddannet cand. mag. i historie med gymnasierettet tilvalg i dansk fra Københavns Universitet i 2015.

Jeg er født i 1986, og kommer oprindelig fra Midtsjælland. Jeg har gået i folkeskole i Ringsted kommune og på gymnasiet i Roskilde som fuldt inkluderet elev. I dag er jeg bosiddende på Frederiksberg.

Jeg er interesseret i samfundsfaglige og historiske forhold, og er aktiv i det lokale foreningsliv. Til daglig arbejder jeg med den nationale og internationale uddannelses- og inklusionspolitik på handicapområdet.

Det fortæller jeg om:
Primært om mine erfaringer som inkluderet elev i den danske folkeskole fra 1993-2002. Det vigtigste jeg har for øje i min fortælling er, at den danske folkeskole kan inkludere med succes, men at der bag successen, ligger hårdt arbejde, klare målsætninger og overvindelser af nederlag.

Jeg tænker, at inklusionen af elever med særlige behov i folkeskolen ikke alene opnås på trods af den enkeltes funktionsnedsættelse, men i høj grad også fordi folkeskolen (som det har været i mit tilfælde) har stået vagt om sine principper om respekten for individets forskellighed i fællesskabet, der er i overensstemmelse med samfundets målsætning om dannelse og uddannelse af alle.

Dækningsområde:
Region Hovedstaden

Kontaktinformation:
Mail: frederikhjohansen@gmail.com
Telefon: 61 31 00 86

Sidst opdateret:
Gå til top Top