Helene Elsass Prisen uddeles for anden gang
17. december 2018

Helene Elsass Prisen uddeles for anden gang

Prisen, der er på 150.000 kroner, uddeles til marts 2019. Du kan indstille én person eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Sidste år indstiftede Spastikerforeningen og Elsass Fonden i fællesskab en pris, der har til formål at belønne én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese. Den første prismodtager var Len Nossell og det danske CP Fodboldlandshold.

Prisen er døbt Helene Elsass Prisen, efter Elsass Fondens stifter, og den følges af en præmiesum på 150.000 kroner. Prisen uddeles én gang årligt og går til en person, projekt, institution eller organisation, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet.

Anerkendelse af ildsjæle

I Spastikerforeningen er man rigtig glad for det gode initiativ og samarbejdet med Elsass Fonden.

- Det er så vigtigt og helt unikt, at vi har denne mulighed for at anerkende og påskønne det, der lyser op og peger fremad. Vi skal bruge prisen til at vise det gode liv og de gode initiativer, som fortæller, at mennesker kan og vil leve deres liv med - og nogen gange på trods - af deres handicap, siger Spastikerforeningens direktør, Mogens Wiederholt.

Peter Lindegaard, der er direktør i Elsass Fonden, glæder sig også over samarbejdet, der er med til at sætte fokus på personer, der gør en forskel for mennesker med cerebral parese.

- Vi er glade for sammen med Spastikerforeningen at kunne anerkende personer, der arbejder med projekter og aktiviteter, der vedrører mennesker med cerebral parese, så vi dermed kan motivere andre til også at gøre en ekstra indsats.

Send din indstilling

Til og med den 2. februar 2019 er det muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen. Feltet forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt og fritid samt kunst og kultur. Alle har mulighed for at indstille en kandidat, men fundatsen er lavet således, at ingen medarbejdere eller tillidsrepræsentanter fra de to uddelingsparter - Spastikerforeningen og Elsass Fonden - kan få prisen. Du indstiller ved at sende en kort motiveret indstilling til Elsass Fonden på mailadressen: pris@elsassfonden.dk

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg med repræsentanter fra Elsass Fonden og Spastikerforeningen. Prisen vil blive overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte ved et arrangement hos Elsass Fonden til marts 2019.

Sidst opdateret:
Gå til top Top