Min og din grænse

'Min og din grænse' er titlen på et kampagnemateriale, hvor formålet er at øge børn og unges selvindsigt og styrke deres evne til at sætte grænser for sig selv og andre i forhold til grænseoverskridende adfærd og seksuelle krænkelser.

Materialet består af en selvstændig hjemmeside, der indeholder debatskabende korte film, interaktive fortællinger, podcast, læringsaktiviteter og brugervejledning.

Ud over de unge selv henvender hjemmesiden sig samtidigt til voksne omkring målgruppen – det vil sige forældre, plejeforældre, lærere, pædagoger, seksualvejledere og mange andre. Indholdet er derfor egnet som undervisningsmateriale, og materiale man kan snakke med de voksne om.

Materialet har fire temaer

Hjemmesiden er bygget op over følgende fire temaer:

• Min krop – min grænse
Om retten til din krop, hvem giver du fx lov til at give dig et knus eller se dig uden tøj på?

• Din krop – din grænse
Om andres kroppe og grænser over for dig. Hvad gør du, hvis du fx vil give din ven et kram?

• Din krop – din grænse
Om de ting i livet, som kan være ok, måske ok eller ikke ok at sige eller gøre ved hinanden.

• Mig og det digitale
Om det, du og andre skriver, siger eller gør på mobiltelefon, pc og andre digitale medier.

Du kan finde kampagnens film og materialer her: www.min-din-graense.dk

Minogdingrænse

Ta’ de voksne med

Store dele af hjemmesiden www.min-din-graense.dk kan anvendes af børn og unge selv - i skole, institution eller privat. Men det vil give
størst udbytte, at børn og voksne kigger på materialerne sammen og har mulighed for at tale sammen om indhold og budskaber. Den voksne kan være med til at guide og støtte barnet eller den unge i at anvende materialet og tage en snak med dem om materialets spørgsmål og dilemmaer.

Materialet er produceret af Feldballe Film & TV og støttet af Socialstyrelsen under puljen ”Forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn og unge med handicap”. CP Danmark har været projektleder.

Sidst opdateret:
Gå til top Top