NADA gør en kæmpe forskel

- Jeg kan tydeligt mærke forskel. Hvis jeg i et stykke tid ikke har fået NADA øreakupunktur, så har jeg uro i mine ben om aftenen. Til gengæld forsvinder uroen, hvis jeg passer min NADA regelmæssigt.

Marianne BækAf Frands Havaleschka

Marianne Bæk, 38 år og fra Farum er slet ikke i tvivl om eff ekten af NADA øreakupunktur, som hun for et stykke tid siden fik mulighed for at prøve, endda gratis, fordi hun har en hjemmevejlederordning.

- Jeg har i mange år haft ufrivillige bevægelser og umotiverede benspjæt, især om aftenen, når jeg er træt. Derfor foreslog min hjemmevejleder, at jeg skulle prøve NADA, fortæller Marianne Bæk, der ikke behøvede meget overtalelse, før hun kastede sig ud i forsøget.

- I starten følte jeg ikke, at det hjalp, men da jeg havde prøvet det nogle gange, så kunne jeg mærke effekten. Smerterne og uroen i benene forsvandt. Samtidig sover jeg bedre og føler, at mine ’batterier’ i kroppen bliver ladt op, så jeg kan overkomme mere.

Udtrætningen er slem

Og netop udtrætning er også noget, hun jævnligt døjer med. Så bliver hun stresset og benene bliver ustabile. Det forsøger hun at eliminere med vederlagsfri fysioterapi én gang ugentligt. Sammen med øreakupunkturen, som hun også går til en gang om ugen, er det med til at fastholde hende i et 20 timers fleksjob i blodprøvetagningen på Glostrup Sygehus.

Da hun var barn, og senere ung, havde hun ikke de store problemer med at klare skolegangen i en almindelig folkeskole og senere en sproglig studentereksamen på Marie Kruse Gymnasium. Men efter gymnasiet hvor kravene blev større og de kognitive problemer mere udtalt, måtte hun erkende, at hendes jobmulighed var afhængig af et reduceret timetal. Så efter at hun havde prøvet forskellige ting i seks år, fik hun sit fleksjobbevis i 2008

Sådan fungerer det

Men hvordan er det så, at NADA-behandlingen fungerer? Marianne Bæk forklarer behandlingen i følgende seks punkter:

1. Ørerne renses med en vådserviet. 2. For at falde til ro, foretages åndedrætsøvelser med terapeuten. 3. Terapeuten sætter 5 nåle i hvert øre. 4. Nålene sidder i 45 minutter, hvor man sidder i en behagelig lænestol og hører afslappende musik. 5. Nålene pilles ud, og små kugler placeres i ørene med plaster, så de sidder fast. 6. Kuglerne går man med i 5-6 dage indtil næste behandling.

Sidst opdateret:
Gå til top Top