Connie Hansen og Mansoor Siddiqi vandt Kulturministerens Parasportpris 2017
08. januar 2018

Connie Hansen og Mansoor Siddiqi vandt Kulturministerens Parasportpris 2017

De to ildsjæle, Connie Hansen og Mansoor Siddiqi, blev ved DRs sportsgalla-show ”Sport2017” i lørdags hyldet som vindere af Kulturministerens Parasportspris 2017 for at opfinde parasportsdisciplinen racerunning og sætte et livsvarigt aftryk på parasporten i Danmark.

Mansoor Siddiqi og Connie HansenConnie Hansen og Mansoor Siddiqi var indstillet til prisen af Handicapidrættens Videnscenter og Danske Handicaporganisationer ved Spastikerforeningen.

- Connie og Mansoor har virkelig fortjent denne pris for det kæmpe arbejde, de har lagt i at udvikle og udbrede racerunning gennem årene. Racerunning er en rigtig god måde at dyrke sport på for mange mennesker med cerebral parese – både på grund af den aktivitet, som det giver, men også for den glæde og gejst, som jeg oplever hos de, der dyrker racerunning, siger Spastikerforeningens landsformand, Lone Møller.

Parasport blev i 2017 optaget som en officiel World Para Athletics Disciplin af den Internationale Paralympiske Komite. Connie Hansen og Mansoor Siddiqi er begge kørestolsbrugere og opfandt racerunning, da de ønskede at skabe et langt mere effektivt redskab for alle kørestolsbrugere, når de skal dyste i kørestolsrace.

- Takket være to helt særlige mennesker, kan kørestolsatleter med en spastisk lammelse dyrke racerunning. Connie Hansen og Mansoor Siddiqi har gennem deres store arbejdsindsats for at opfinde og udbrede racerunning sat et helt særligt præg på parasporten – både i Danmark og i udlandet. I 2018 kan man for første gang opleve racerunning som en officiel del af Europamesterskaberne i para-atletik. Derfor er det mere end fuldt fortjent, at de modtager Parasportsprisen 2017. De er forbilleder for os alle, siger Kulturminister Mette Bock om prismodtagerne.

Sidst opdateret:
Gå til top Top