God receptions-stemning - men på en alvorlig baggrund
01. juni 2018

God receptions-stemning - men på en alvorlig baggrund

Den 7. juni udkommer en ny bog, der er en mors oplevelser af, hvor galt det kan gå, når sundhedssystemet undlader at foretage udredning på et barn med cerebral parese.

Bogforside.Omgivet af glade gæster i de spændende omgivelser i Galleri Bidsart var det ikke uden grund, at Gitte Karis, mor til en datter med cerebral parese (CP), strålede om kap med solen, da hun for nylig holdt en velbesøgt reception.

Anledningen var hendes udgivelse af bogen ’Da min datter tabte hovedet’, som er i handlen fra den 7. juni. Det gode humør har der ellers været langt imellem i de sidste par år, hvor bogens indhold har været hverdagens alvor.

Bogen handler om hendes datter, der pludselig fra den ene dag til den anden blev forvandlet fra en yderst aktiv og livsglad pige på 13 år til en pige, der stort set ingenting kunne – ikke engang basale ting som at spise og drikke. Ramt af en overbelastningsskade var hun i løbet af få dage slet ikke til at kende.

Det handlede om CP

At sammenbruddet kunne have noget at gøre med hendes datters CP-diagnose, var naturligvis en mulighed, men lige siden diagnosen blev stillet, da datteren var seks år, havde forældrene fået at vide, at det var en let form for CP, som kunne kompenseres med masser af fysisk aktivitet.

Det var først senere, de blev klar over, at hendes til tider lidt kluntede fremtoning, og uheld i mange situationer, faktisk var en del af diagnosen. Og i forbindelse med et større udredningsprogram efter sammenbruddet fortalte en læge med erfaring fra Sverige, at det her handlede om en alvorlig overbelastningssituation, direkte affødt af CP-diagnosen.

Bogens budskab

Gitte Karis glæder sig over, at der har været en fin forhåndsinteresse for hendes bog, bl.a. på Facebook, hvor mange har kunnet nikke genkendende til problematikken.

Udover den fine, personlige skildring af familiens udfordringer i den svære tid, lægger forfatteren ikke skjul på, at bogens primære budskab er at gøre det helt åbenlyst, at alle har krav på at få en ordentlig udredning, få den forklaret og praktiseret, uanset hvor meget eller lidt CP, det handler om.

Du kan læse mere om bogudgivelsen i det næste nummer af CP Magasinet INDBLIK.

’Da min datter tabte hovedet’. ISBN 978-87-93678-22-4. 151 sider. Pris: 149 kr. Du kan også bestille bogen direkte hos forfatteren på mail: dmdth2018@gmail.com og få den tilsendt med en personlig hilsen.

 

Kunstneren bag bogens omslag, Julie Bidstrup, lagde lokaler til den velbesøgte bogreception, hvor Gitte Karis fik snakket med en masse gæster.

Kunstneren bag bogens omslag, Julie Bidstrup, lagde lokaler til den velbesøgte bogreception, hvor Gitte Karis fik snakket med en masse gæster.

Sidst opdateret:
Gå til top Top