Andreas har 100 guitarer

Andreas har 100 guitarer

Andreas Esklings største fritidsinteresse er at spille på guitar, men også at samle på dem. Samlingen tæller hele 100 guitarer, og de fleste har eget værelse i hjemmet.

Andreas EsklingAf Benjamin Steengaard Rasmussen

Andreas Eskling er 25 år, har cerebral parese og Pelizaeus Merzbacher Syndrom. Det betyder, at Andreas skal have hjælp til alt. Han sidder i kørestol, har en sonde i maven og bor hjemme i Ringsted hos sin mor, Jette, og papfar John. Før corona var Andreas på værkstedet Regnbuen i Ringsted nogle timer om dagen og om torsdagen og hver anden weekend i aflastning på Bengerds Huse. Men pga. corona har han nu været hjemme hver dag i et år.

Hvornår begyndte du at interessere dig for at spille guitar?

Da jeg var helt lille, når jeg hørte nogle gode sange. Når jeg så Bamse og Kylling i fjernsynet, og Aske spillede guitar, synes jeg, at det lød så godt.

Hvorfor begyndte du på at spille guitar?

Jeg kan godt lide at høre musik, og jeg begyndte at spille, da jeg fik min første guitar i fødselsdagsgave som helt lille. Jeg syntes, det var hyggeligt at sidde med en guitar og spille til børnesangene, som jeg hørte. Jeg kan godt lide farven gul, og de første mange guitarer, jeg ønskede mig, skulle være gule. Det var svært at finde på, hvad jeg skulle ønske mig til jul og fødselsdage, da jeg ikke kunne lege med almindeligt legetøj, så jeg ønskede mig guitarer. Jeg spiller så godt, jeg kan til musikken, og det lyder ikke helt perfekt. Det tillader min motorik desværre ikke.

Hvorfor kan du godt lide at spille på guitar?

Jeg kan godt lide at spille musik samtidig med, at jeg ser fjernsyn, da der ofte er sang med. Det er meget hyggeligt. Når jeg sidder i kørestol, er det ikke svært at spille på en guitar, men jeg har også rem på. I dag sidder jeg tit og hører og ser musikvideoer på YouTube, og så spiller jeg til. Jeg kan bedst lide at spille guitar sammen med familien eller nogle venner. Når jeg spiller guitar med andre, får jeg en god kontakt med dem, og det gør mig glad. Jeg spiller også guitar sammen med personalet og mine venner på Regnbuen og Bengerds Huse. Jeg lokker dem til at danse, hvis jeg kan, og så har vi det sjovt.

Hvilken genre kan du bedst lide at spille?

Jeg har altid kunne lide børnesange og rockmusik. Efterhånden som jeg er blevet ældre, er det mest rockmusik, som jeg hører. Jeg hører også Bamses Venner, Shu-bi dua, Tørfisk, Fede Finn og Funny Boyz og udenlandske bands, der spiller rock. Jeg kan godt lide at høre de samme sange hver dag, og jeg kender teksten. Nogle gange laver jeg om på teksten, så den bliver sjov.

Farfar og Andreas.Hvor mange guitarer har du?

Jeg har omkring 100 guitarer herunder ukuleler, banjoer og mandoliner. Jeg har cirka 80 guitarer hjemme, og jeg har også guitarer hos min far, guitar-farfar, tidligere aflastningsfamilie, min morbror Jesper m.fl. Alle jeg kender ved, at jeg spiller guitar, og de spiller med mig, når jeg besøger dem, eller når de kommer hos os. Jeg har spillet guitar med min farfar og farmor, siden jeg var lille. Her under corona ringer jeg alle hverdage med min guitar-farfar på Skype eller over telefonen. Jeg kalder ham guitar-farfar, da han altid spiller med mig.

Har du en yndlingsguitar?

Nej, jeg kan lide dem alle. Jeg har nogle hængende på min væg og andre i tre guitarstativer. Nogle gange tager vi en guitar frem, som står ovenpå. Mine guitarer fylder et helt værelse. Hvis jeg ser en i fjernsynet spille på en guitar, tager min far eller mor en guitar frem til mig, som den i fjernsynet eller en, der ligner.

Er det din største fritidsinteresse?

Ja, at spille på guitar, men også at samle på dem. Jeg ønsker mig en guitar både til jul og fødselsdag hvert år – gerne flere. Når vi er på ferie, finder vi altid en guitarbutik, så jeg kan købe en guitar, som jeg ikke har. Jeg kan godt høre, når en guitar lyder godt, men så er det også en meget dyr guitar.


Bonusinfo om Andreas:

Når Andreas’ familie fejrer noget, spiller alle på guitarer. Andreas arrangerer, hvem der skal have hvilken guitar, og inden gæsterne kommer, står der en guitar på hver stol. De synger fødselsdagssange, sange til jul og mange andre sange sammen. Alle er med på det, for de ved, at Andreas bliver glad. Det bedste i Andreas’ liv er guitarer og musik, der giver ham livsglæde uanset, hvor han kommer. Det går også ud på at danse, måske ændre på teksten og have det sjovt. Og det skaber glæde både hos ham selv og hos andre.

Andreas

Sidst opdateret:
Gå til top Top