Det handler om At høre til...
21. september 2022

Det handler om At høre til...

En stor udstilling med mennesker, der skal kæmpe ekstra for at blive anerkendt af samfundet, er nu på vej rundt i landet.

Fotoudstillingen ’At høre til’ er skabt af fotograf Andreas Haugbjerg i samarbejde med Danske Handicaporganisationer (DH). Den spændende udstilling består af 20 store fotostater med 20 unikke historier af forskellige mennesker med handicap. En af de medvirkende er Cath Mathilde Borch Jensen, der er en af CP Danmarks meget aktive kvinder, og samtidig en kvinde med holdninger som hun ikke er bange for at eksponere.

Cath, der har cerebral parese og kørestolsbruger, oplever ofte at hendes handicap står i vejen, når det handler om flirt, sex og kærlighed, fordi flirten ofte bliver slukket, før den udvikler sig. Hun føler, at hun har så meget at give af, men sjældent får mulighed for det.

Udstillingen viser mangfoldigheden

Baggrunden for udstillingen er, at der i Danmark lever mere end 500.000 mennesker med et større eller mindre handicap, der ifølge undersøgelser er mere ensomme, føler sig diskrimineret, har flere smerter og har større risiko for at blive udsat for fysisk, psykisk eller seksuel vold, end andre. Det kan være alt lige fra ordblindhed til sclerose og nedsat hørelse.

Fotografen har derfor i samarbejde med DH fundet 20 mennesker med handicap, der fortæller om at finde fællesskaber, hvor de føler sig set som dem, de er. I forbindelse med fotoudstillingen lancerer DH også et nyt politisk udspil med overskriften: Fællesskabet.

Udstillingen blev officielt åbnet på Christiansborg Slotsplads af DH’s formand, Thorkild Olesen og socialminister Astrid Kragh. Efter en uge på Slotspladsen vises udstillingen nu på Islands Brygge frem til den 30. september.

Herefter kan man opleve fotoudstillingen på Axeltorv i Næstved fra 1. oktober til 17. november og i Platanhaven i Odense fra 18. november til 11. januar 2023. Senere vises udstillingen også i Svendborg, Sønderborg, Esbjerg, Silkeborg, Aarhus og Aalborg.


Du kan læse mere om udstillingen herSidst opdateret:
Gå til top Top