Det sociale liv

Det sociale liv med cerebral parese

Venskaber er dyrebare og giver værdi i hverdagen, og det er i ungdomsårene, vi for alvor begynder at etablere selvstændige og varige venskaber, der rækker ind i voksenlivet. Sociale netværk er vigtige for at blive en del af et fællesskab, udvikle sin egen identitet, og det er der, man bevæger sig væk fra sin far og mor og får sit eget selvstændige liv med venner.

Har man et handicap, kan det dog ofte være udfordrende at etablere og vedligeholde venskaber, og man skal nogen gange have hjælp til at opsøge miljøer, hvor man kan møde nye kammerater. Vigtigst er det, at man ikke giver op, men er opsøgende og initiativrig. Ikke mindst hvis man, modsat vennerne, sidder i kørestol, har svært ved at tale eller ikke kan være med til fodbold sammen med de andre.

Nogle oplever måske også, at deres kognitive vanskeligheder gør det svært at være sammen med vennerne. Andre gange er man afhængig af hjælp fra sin far eller mor eller en hjælper. Uanset din situation er det vigtigt at melde ud, at man ønsker at være en del af fællesskabet og tage initiativer til at lave ting, som er muligt på de vilkår, man nu har. En ledsagerordning kan være aktuel.

Forslag til sociale aktiviteter og netværk:

CP Ung - For dig der har cerebral parese og er mellem 15 og 35 år

SUMH - Bliv frivillig i SUMH og vær med til at gøre opmærksom på vilkårene for unge med handicap

Egmont Højskolen - På et højskoleophold kan du møde andre unge

Start dit eget netværk - kontakt CP Danmark her

Sidst opdateret:
Gå til top Top