Indstil kandidater til Helene Elsass Prisen 2024
04. december 2023

Hvem skal modtage Helene Elsass Prisen 2024?  

Du kan være med til at påvirke, hvem der skal modtage hæderen og 150.000 kroner, når Helene Elsass Prisen uddeles næste gang i foråret 2024. Indstil din kandidat nu!

Til foråret kan vi se frem til fejring og fest, når Helene Elsass Prisen skal uddeles for syvende gang i april 2024. Først skal vi dog finde en værdig modtager, og vi har brug for din hjælp.

Du har nemlig mulighed for at indstille kandidater til prisen frem til den 25. januar 2024 via Elsass Fondens hjemmeside.

 

Prisen er Danmarks største på handicapområdet. Den er stiftet af CP Danmark og Elsass Fonden og går hvert år til en person, gruppe eller organisation, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese (CP). Det er muligt at indstille enhver, der har gjort en forskel på CP-området, uanset om det er som privatperson, frivillig eller i forbindelse med arbejde. Kandidater fra tidligere år kan godt indstilles igen, hvis de ikke tidligere har fået prisen.

Feltet af kandidater forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt, fritid, musik, kunst og kultur.

 

Prisen overrækkes til foråret

Alle indstillinger behandles af et udvalg bestående af repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark. Vinderen afsløres ved et festligt arrangement den 10. april 2024 i Elsass Fondens lokaler i Charlottenlund. Her vil H.K.H. Prinsesse Benedikte, som protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark, overrække prisen til vinderen.

 

Send din indstilling

Du indstiller en kandidat ved at udfylde en formular med navn og en kort begrundelse for, hvorfor netop denne person, gruppe eller organisation fortjener prisen. Formularen finder du på elsassfonden.dk.

 

 

Tidligere vindere af prisen

  • 2018: CP-fodboldlandsholdet og leder af holdet Len Nossell
  • 2019: Astrid Siemens Lorenzen, rollemodel for mennesker med CP og Pauline Sonne-Schmidt, initiativtager til venskabsweekender for børn med CP
  • 2020: Landstræner Leif Nielsen og Parasport Frederiksberg, der stod bag idrætsdisciplinen racerunning
  • 2021: CP Færøerne og foreningens formand Katrin Jacobæus, initiativtager til CPOP-opfølgningsprogrammet på Færøerne
  • 2022: Digter og handicapaktivist Caspar Eric
  • 2023: Iværksætter, journalist og far Jacob Nossell

 

Gå til top Top