Den politiske sæson er skudt i gang
09. oktober 2023

Den politiske sæson er skudt i gang

Med Folketingets åbning den 3. oktober, samt den efterfølgende åbningsdebat og fremsættelse af lovprogrammet, er den politiske sæson skudt godt og grundigt i gang. 

Vores direktør Mogens Widerholdt tager pulsen på den politiske scene med en handicappolitisk dagsorden.

Fleksjobreform og en nyorientering af folkeskolen er nogle af de emner fra lovprogrammet, som helt sikkert kommer til at fylde på den handicappolitiske dagsorden i den kommende tid. Men det helt store dyr på savannen bliver selvfølgelig genoptagelsen af drøftelserne om reform og specialeplan. Uanset hvordan sagen lander, så vil udfaldet have betydning for handicapområdet de næste mange år.

 

Lovprogrammet stiller i udsigt, at der bliver førstebehandling af lovgivning om specialeplan til februar 2024. Det betyder, at regeringen meget snart må komme med et politisk udspil – og lige så hurtigt tage initiativ til politiske drøftelser om rammer og indhold i en kommende specialeplan, og de elementer der skal følge med den.

Formand Pia Allerslev og næstformand Jacob Nossell har i en kronik i Altinget trukket CP Danmarks positioner og ønsker på. Læs den her.

  

For at være sikker på, at CP Danmarks synspunkter er kendte på Christiansborg, har vi bedt om møder med en række ordfører fra de centrale partier, som vi håber på, at vores formand, næstformand og direktør kan møde med i løbet af oktober og november. Vi vil på mødet opdatere på, hvor vi er med aftaler.

 

 

Gå til top Top