COVID-19: Testindsats genindføres for udvalgte målgrupper
06. juli 2022

COVID-19: Testindsats genindføres for udvalgte målgrupper

Folk på plejehjem, i hjemmeplejen og på sociale tilbud med sårbare mennesker vil resten af 2022 igen kunne blive testet for coronavirus. Det har Sundhedsministeriet og Social- og Ældreministeriet indgået en aftale om den 1. juli 2022.

Takket være en ordning inden for ældre- og socialområdet genindføres testindsatsen hos bestemte målgrupper i resten af 2022. Her gælder følgende vilkår:

  • Personale i ældreplejen; på plejehjem, i hjemmeplejen og på sociale tilbud med sårbare mennesker opfordres i perioden frem til 15. august 2022 at tage 2 ugentlige antigenselvtest. Da der kan opstå falske positive test, opfordres medarbejderen ved et positivt prøvesvar at tage endnu en antigenselvtest.
  • Pårørende til ældre +85 årige der er på plejehjem, eller modtager hjemmepleje, opfordres til at tage en antigenselvtest forud for besøg, og har nu mulighed for at få udleveret en gratis antigenselvtest hos kommunen.
  • PCR-testordning pr. 15. august 2022 for fast personale i ældreplejen (på plejehjem og i hjemmeplejen) med opfordring om 1 test hver 14. dag.
  • En ordning for løst tilknyttet personale i ældreplejen (på plejehjem og i hjemmeplejen), der ikke har mulighed for at få en PCR-test hver 14. dag, og som pr. 15. august 2022 i stedet vil have mulighed for at tage en antigenselvtest ved påbegyndelse af en vagt.
  • Antigenselvtestordning pr. 15. august 2022 for fast og løst tilknyttet personale på sociale tilbud med sårbare mennesker med opfordring om 1 test hver 14. dag.

 

Derudover fortsætter ordningen på de vilkår ved lokal tilrettelæggelse i kommuner og regioner og private aktører, som tidligere har været gældende. Kommunerne og regionerne kan altså selv aftale den nærmere tilrettelæggelse af testindsatsen.

Det samme gælder kommunernes udlevering af gratis antigenselvtest til private aktører på social- og ældreområdet til brug for test af personale og til udlevering i forbindelse med pårørendes besøg hos +85-årige på plejehjem, eller som modtager hjemmepleje.

Ordningen om testindsatsen på social- og ældreområdet følges løbende og vil indtil videre fortsætte resten af 2022.

Læs hele strategien på Sundhedsminiteriet.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top