Britt nærmer sig Klub 100 med raske skridt

Da Britt Drud Sørensen i foråret 2009 startede med at dyrke Frame Running på motionsplan, havde hun ingen anelse om, hvilken stor betydning det ville få for hende. Både mentalt, men også fysisk og socialt.

Af Frands Havaleschka

Det var et tre ugers kursus på Egmont Højskolen, der satte hende i gang. I samarbejde med Videnscenter om handicap blev der på kurset sat fokus på både job og krop. Bortset fra lidt handicapsvømning og rytme- og springgymnastik som barn, havde Britt ikke den store erfaring med sports- og friluftslivets glæder.

Men det fik hun. Endda så imponerende flot, så hun i dag ikke alene har drevet det vidt og gennemfører marathonløb på sin Frame Runner, men nu også snart bliver optaget i den meget eksklusive Klub 100 Marathon Danmark.

Det sker, når hun den 28. august deltager i sit marathonløb nr. 100, der er arrangeret specielt til ære for Britt af hendes klub 5 Tårns Motion i Kalundborg. Denne dag er der lagt op til fest og fabrikeret en speciel Britt-medalje.

Det vil jeg også prøve

At blive en del af Klub 100 havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, da hun startede ud på sit første marathonløb i 2012. Men efter at have gennemført nogle løb på den lange distance blev hun tændt af idéen tre år senere, da en anden løber fra klubben rundede sit marathonløb nr. 100.

- Så tænkte jeg, det vil jeg også prøve, og siden er antallet bare år efter år blevet større, fortæller Britt, der glæder sig til løbet den 28. august, som hun bl.a. bruger til at vise andre med fysisk let CP, hvad der er muligt med en Frame Runner. Så kan folk samtidig se, at det er en sport, der ikke kun dyrkes på atletikbanen, supplerer hun.

Hvordan fandt du på, at det var marathon-distancen, du ville dyrke?

- Det skete ret hurtigt, da jeg oplevede, at det havde en gavnlig effekt på min spasticitet, samt at uroen i kroppen forsvandt, når jeg regelmæssigt løb distancen på de godt 42 km.

Hvad giver sporten dig ellers?

Den giver mig rigtig meget i hverdagen og i træningen. Hvor stor en betydning, det egentlig har for mig, opdagede jeg først, da jeg på et tidspunkt holdt en løbepause på tre uger. Pausen betød, at jeg begyndte at snuble og nærmest faldt over mine egne ben, fordi mit fodled, muskler og sener i højrebenet blev mere stive, end de er, når jeg løber på Frame Runneren, forklarer Britt.

- Derfor bruger jeg også sporten som motionsform i hverdagen, da træningen betyder, at jeg kan opretholde de fysiske funktioner, jeg har nu, og som jeg forhåbentlig kan bevare langt ud i fremtiden.

Løbesko til begge fødder kræver to par!

Britt træner 2-3 gange om ugen på sin specialbyggede Frame Runner, som hun også gerne benytter til den daglige transport til og fra arbejde, fysioterapi m.v. som en god gang træning. Det sker året rundt. Det eneste, det handler om, er at tage det rigtige løbetøj på til årstiden, lyder rådet fra Britt.

Den megen træning og de mange løb betyder, at hun på grund af slitage bruger en del penge på nyt løbeudstyr. Det er dog ikke så slemt med ’cyklen’, der er den samme siden marathon nr. 3 og ind imellem blot skal have udskiftet dæk, slange og sadel. Derimod er løbeskoene en større udskrivning.

Hun nedslider to par om året, men er nødt til at købe fire, fordi hendes venstre fod er størrelse 40 og hendes højre fod størrelse 38. Heldigvis har hun en god aftale med Kaiser Sport i Slagelse, men hvis nogen har det omvendt, med skostørrelser, må de meget gerne melde sig.

Hvad er det bedste ved Frame Running?

- Det er, at jeg igennem min klub får de udfordringer, jeg som langdistance-atlet har brug for. Dertil er der også den gevinst ved at løbe i en lokal løbeklub, at hvis man har været fraværende fra klubben i et stykke tid, så bliver der spurgt, hvornår jeg har tænkt mig at komme igen, når de møder mig i byen.

Hvad er dit næste mål?

- Jeg skal have et nyt mål for at bevare motivationen og have noget at løbe efter, men jeg ved ikke helt endnu, hvad det skal være. Jeg tror, jeg lige skal have lov til at komme mig oven på oplevelsen at være den første Frame Running-atlet, der er kommet med i Klub 100.

Kort om Britt Drud Sørensen

Britt er 35 år, bor i Kalundborg og arbejder i Kvickly. Hendes hurtigste marathontid blev sat til Copenhagen Marathon 2019 i tiden 03:11:22. Hvis alt går efter planen, bliver hun hyldet for sit marathonløb nr. 100, lørdag den 28. august i Kalundborg.

Sidst opdateret:
Gå til top Top