Velkommen til CP Danmark

Læs landsformand Lone Møllers leder om foreningens nye navn.

Fra den 1. marts hedder Spastikerforeningen CP Danmark – Landsforeningen for cerebral parese. En ny tid begynder. De mennesker, vi er talerør for, og hvis interesser, vi skal varetage, vil ikke kaldes spastiker.

De er ikke deres handicap, de er helt almindelige børn, unge og voksne med ønsker, ambitioner og drømme som alle andre. Men i tillæg hertil skal de mestre og håndtere deres funktionsnedsættelse. Det skal vi som forening tage pejling af og indrette os efter. Derfor skifter vi navn til CP Danmark.

Der er ingen tvivl om, at vi på den korte bane mister noget selvfølgelighed. Der er meget, der er selvforklarende og giver sig selv, når man siger, man kommer fra Spastikerforeningen. Men der er også mange misforståelser og fordomme, som følger med, når folk hører ordet spastiker og Spastikerforeningen.

Folk tror, de ved, hvad en spastiker er, men realiteten er, at mennesker med cerebral parese er meget andet og meget mere, end det der dukker op på den almindelige danskers nethinde, når han eller hun hører ordet spastiker.

Det at have cerebral parese er en skala, som spænder fra stort set upåvirket til svært fysisk og mentalt påvirket. Det spænd vil vi gerne fortælle omverdenen om. De fleste danskere forbinder ordet spastiker med en mindre del af vores målgruppe - de som er hårdest fysisk ramt af deres funktionsnedsættelse. Men det er jo kun noget af sandheden.

Derfor bliver det gamle navn et benspænd for os selv i formidlingen af den brede, komplekse og meget nuancerede funktionsnedsættelse, som cerebral parese er.

Skal vi være den store brede forening, som ikke alene organiserer de skostørrelser, der befinder sig fint i begrebet spastiker, så skal vi ud at forklare bredden og dybden i diagnosen cerebral parese.

Står der CP på dit CV, så kan du være alt. Du kan være skoleelev, studerende, læge, gymnasielærer, ejendomsmægler, kranfører, uden for arbejdsmarkedet eller pårørende.

Men uanset hvem du er, så er du velkommen i CP Danmark – Landsforeningen for cerebral parese. Vi er det fællesskab, den interesseorganisation, som har noget at tilbyde dig, hvem du end er.

 

Lone Møller
Landsformand

 

CP Danmark

Sidst opdateret:
Gå til top Top