Seks atleter med CP til VM i para-atletik
08. oktober 2019

Seks atleter med CP til VM i para-atletik

11 danske atleter, hvor de seks har cerebral parese, skal til VM i para-atletik i Dubai i november.

Fra den 7.-15. november er der både medaljer og vigtige ranglistepoint på spil, som kan sikre kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo, når der afholdes VM i para-atletik i Dubai.

11 danske atleter tager turen til De Forenede Arabiske Emirater. Seks af atleterne har cerebral parese: Anders Lagergren, 1.500 meter, Noa Bak-Pedersen, 100 m, 200 m, Ronni Jensen, diskoskast samt Andrea Stokholm Overgaard, Karla Risum og Lasse Kromann, der alle tre dyster i 100 m racerunning.

VM er den helt store chance for at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020, forklarer landstræner Anders Dehlholm om de klassiske atletikdiscipliner:

– Top fire får en plads. Derudover er det sandsynligvis den sidste chance for vores atleter for at opnå en top 6-placering på verdensranglisten, som også giver en plads til Tokyo. Den danske atletiksæson er slut og starter først igen omkring 1. april 2020, og på den baggrund vil det være tæt på urealistisk, at en dansk atlet forbedrer deres resultat fra VM inden 1. april 2020, som er skæringsdatoen i forhold til PL-kvalifikationen.

Gode chancer i RaceRunning

RaceRunning er stadig en forholdsvis ny disciplin på det internationale atletikprogram, og det er første gang, at disciplinen er på programmet ved VM i regi af Den Internationale Paralympiske Komité (IPC). Det er endnu ikke muligt at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i disciplinen, men optagelsen på VM-programmet må betragtes som et stort skridt i den retning. Betydningen af stævnet i Dubai er derfor stor – både for RaceRunning som sportsgren og for de tre danske atleter personligt.

Landsholdschef for RaceRunning, Mansoor Siddiqi, har udtaget tre atleter, der alle stiller op på 100 m-distancen i klasse RR2/RR3: Andrea Stokholm Overgaard (Frederiksberg), Karla Risum (Randers) og Lasse Kromann (Odense). Og han forventer, at de kan gøre sig gældende i Dubai.

– Jeg forventer, at Lasse Kromann resultatmæssigt kommer til at ligge i den bedste halvdel, og i forhold til Karla Risum og Andrea Stokholm Overgaard at de vil ligge på en placering på omkring bronze og fjerdeplads. Både Karla og Andrea er dog først og fremmest stadig med for at få noget erfaring ved et stort internationalt stævne.

Ved EM i para-atletik i 2018 opnåede Karla Risum en femteplads, mens Lasse Kromann vandt bronze.

Kilde: DHIF

Sidst opdateret:
Gå til top Top