Nordisk møde satte fokus på alternativ og supplerende kommunikation
10. oktober 2019

Nordisk møde satte fokus på alternativ og supplerende kommunikation

Hvordan får man en stemme, når man ikke har nogen selv? Dette vigtige spørgsmål for en gruppe mennesker, hvis livline til omverdenen foregår via billeder, symboler og talemaskiner, blev drøftet på årets nordiske møde i netværksorganisationen CP Norden.

Frands, Karen og Birgitte.Mødet, der havde det svenske RBU (Riksförbundet for Rörelseshindrade Barn och Ungdomar) som vært, havde deltagelse af repræsentanter fra de nordiske CP-organisationer i Sverige, Norge, Island, Færøerne og Danmark.

Målet var at sætte fokus på alternativ og supplerende kommunikation (ASK) gennem vidensdeling landene imellem, herunder en række oplæg af fagfolk og personer, der har problematikken tæt inde på livet.

En af oplægsholderne var formanden for ISAAC Danmark, Birgitte Brandt, der satte fokus på rettigheder, viden, praksis og de mange udfordringer, arbejdet indebærer.

Hun understregede blandt andet vigtigheden i at såvel personen uden sprog som omgivelserne tidligt inddrages i arbejdet – og at det op igennem livet justeres og suppleres.

Foto: Frands Havaleschka, Karen Nisbeth og Birgitte Brandt.

Sidst opdateret:
Gå til top Top