En fortælling om en sej mor og en sej familie
05. februar 2019

En fortælling om en sej mor og en sej familie

Monica Lylloff er netop nu bogaktuel med bogen ’Seje mor’, der er en beskrivelse af livet med tre børn med særlige behov.

Seje morI bogen fortæller hun om sine to dejlige tvillingepiger, der blev født 11 uger for tidligt, og hvilke konsekvenser det fik for deres liv, og om deres storebror, der senere blev diagnosticeret med angst og ADHD.

Familien har derfor nu i 11 år været dybt afhængige af kommunens hjælp, og det var ikke lige det, der lå i kortene, da kalenderen viste 2007. Her tegnede fremtiden lys for Monica Lylloff og manden Søren. De havde mødt hinanden tidligt i livet, blev gift da de var midt i 20’erne, var veluddannede og havde to gode jobs.

Men det ændrede sig, da tvillingerne blev født. Siden har det været en lang og hård kamp for at få hverdagen til at hænge sammen og få den hjælp, de har behov for - og som de er berettiget til.

Stor opmærksomhed

Sjældent har en bogudgivelse af den type skabt så stor opmærksomhed, som tilfældet er her. Mange forældre i samme situation har kunnet nikke genkendende til de forskellige problematikker, som bogen nøgternt beskriver. Og for politikerne er det lidt af en flovmand, hvor lange sagsbehandlingstider og de ofte mangelfulde tilbud sætter mange familier under urimeligt pres.

Selv om bogen først og fremmest er skrevet til forældre i lignende situationer, men også til at alle de mange fagpersoner, der har med udfordrede børn og forældre at gøre, så har forskellige mediers interesse været med til at vække bekymring hos flere politikere, der får det enkle råd af forfatteren, at de bør tænke handicaphjælp som et livslangt samarbejde!

Bogen synliggør samtidig, at de pårørende påtager sig et kæmpe ansvar, som ind imellem kræver, at de også har brug for hjælp for at komme videre i livet.

Monica Lylloff var for nylig forbi redaktionen og fortælle om bogen. Det kan du læse meget mere om i det næste nummer af CP Magasinet INDBLIK, der udkommer medio februar.

Mere info

Bogen ’Seje mor’ er utroligt velskrevet. Den blev udgivet 1. februar 2019 med støtte af Solar Fonden af 1978. Bogen er på 144 sider, illustreret med fotos. ISBN 978-87-970914-0-1. Den kan blandt andet købes hos saxo.com eller hos forlaget – kontakt: monicalylloff@hotmail.com – du kan også følge Monicas blok på monicalylloff.dk

Monica Lylloff

Monica Lylloff.

Sidst opdateret:
Gå til top Top