Dokumentarfilm om CP Danmarks indsats i Uganda
02. juli 2019

Dokumentarfilm om CP Danmarks indsats i Uganda

I juni var Thomas Arpe, der er frivillig i CP Danmarks ulandsarbejde, og en videojournalist i Uganda for at lave optagelser til en dokumentarfilm om de forbedrede vilkår for mennesker med cerebral parese, CP Danmark har bidraget til.

Optagelser i Uganda.- Vi havde en rigtig god tur, konstaterer Thomas Arpe, der sammen med en videojournalist er kommet hjem efter 16 dage i Uganda, hvor der er lavet optagelser til en dokumentarfilm om de forbedrede forhold for mennesker med cerebral parese, som CP Danmark har bidraget kraftigt til.

- Vi vil gerne vise, at det har gjort en forskel at lave projekter og udviklingsarbejde for mennesker med CP i Uganda. Derfor søgte vi penge til at lave en film, fortæller Thomas Arpe.

Filmen skal via forskellige personers fortælling vise, hvordan forholdene er blevet bedre, og hvor meget det betyder, at uganderne har fået deres egen CP-organisation, UNAC.

- Vi besøgte blandt andre Tony, der har CP, fem børn og sit eget landbrug. Vi var derude i to dage for at følge ham i dagligdagen. Og vi var både med ham i marken og i hans hjem. Han bor i et lille to-værelses hus med familien. Der er ikke meget plads, men sådan er det i Uganda, og han kæmper en hård kamp for at få økonomien til at slå til, forklarer Thomas.

Stor tak til CP Danmark

Det lille filmhold tog også til byen Kasese, der ligger otte timer fra hovedstaden Kampala. I Kasese besøgte de en 16-årig pige med CP, der har startet en lille butik, hvor hun sælger olie.

Videokameraet blev naturligvis også rettet mod UNACs direktør, Kirungi Christine, der selv har CP og er meget begejstret for den store støtte, de har fået af CP Danmark. Hun konstaterer, at UNAC aldrig var blevet skabt, hvis ikke det var for CP Danmark.

- Vi har haft rigtig travlt, og jeg håber, at denne film vil vise, hvad CP Danmark har gjort for mennesker med CP i Uganda, siger Thomas.

Dokumentarfilmen er klar til efteråret.

Sidst opdateret:
Gå til top Top