Aktuel med to bogudgivelser
09. april 2019

Aktuel med to bogudgivelser

Allan Hansen har udgivet en billedbog for børn og en grafisk roman for voksne om Leonora Christinas liv i Blåtårnet.

Allan HansenDet er yderst sjældent, at der bliver udgivet bøger, hvor hovedpersonen har et handicap. Men nu er der en bog mere på den hylde, og det er oven i købet et af CP Danmarks kreative medlemmer, der står bag produktionen.

Navnet er Allan Hansen, der igennem flere år har arbejdet på sit bogprojekt. Han har med stort engagement tegnet, skrevet og rejst penge til trykningen, blandt andet via crowdfunding og en masse menneskers små og store donationer. Det er nu resulteret i udgivelsen af den flotte billedbog 'Jeg kan godt!'. Med en glad og hyggelig streg får man indblik i en række dagligdags situationer, hvor ingen kan alt, men alle kan noget.

Det står ikke umiddelbart skrevet i bogen, men det er Allan selv, der er hovedpersonen. Han er født med en halvsidig lammelse, som han har følt var irriterende, men som også har tvunget ham til at være kreativ.

Du kan læse mere om bogudgivelsen og se nogle af de flotte illustrationer i det nye nummer af CP Magasinet INDBLIK.

Klassiker i 2019-version

Men faktisk står Allan Hansen (med kunstnermellemnavnet ’van’ tilføjet) også bag en spændende grafisk roman om Leonora Christina, der tilbragte næsten 22 år i en fængselscelle i slutningen af 1600-tallet, anklaget for medvirken til forræderi. Hun har selv i forsvarsskriftet Jammers Minde beskrevet, hvad det var der skete.

Historien har Allan Hansen omsat til en omfattende grafisk tegneserie på 200 sider. Han har valgt nogle af nøglescenerne fra den originale udgave og lavet en 2019-version. Den grafiske roman hedder ligesom originalen Jammers Minde, er udgivet på forlaget Arabesk og kan ligesom ’Jeg kan godt!’ købes i landets boghandlere. Jammers Minde har ISBN 978-87-998888-7-0 - Jeg kan godt! Har ISBN 978-87-90936-12-9.

Sidst opdateret:
Gå til top Top