Peder har en drøm – men mangler tag over hovedet
08. maj 2019

Peder har en drøm – men mangler tag over hovedet

Inden længe udskifter Peder Stausholm de velkendte omgivelser, lejlighedsbyggeriet i Nordhavn, med landevejens støvede veje.

Peder Stausholm.Peder Stausholm river en måned ud af kalenderen, hvor hans sædvanlige postadresse er byttet ud med midlertidige ophold hos familie, venner og bekendte. Ja, muligvis også et par nætter under åben himmel og et par enkelte hotelophold.

Drømmen er at køre fra Gedser til Skagen i el-kørestol. Planen er lagt, hjælperteamet er på plads, hunden Jackie er advaret om, at der venter en noget længere luftetur end sædvanligt, og selve ruten er nogenlunde tjekket. Det bliver en tur på lige knap 1.000 kilometer, der starter den 1. juli.

Fra Gedser til Skagen

Peder, hunden Jackie og hans hjælper starter på Gedser Station. Turen går nordover på Falster og tværs over Lolland, derefter med færgen til Langeland som krydses på midten.

Derefter til Tåsinge, Svendborg og langs kyststrækningen på det sydlige Fyn til den gamle Lillebæltsbro. Fra Fredericia går det nordpå mod Silkeborg og derfra videre mod Viborg, Skive, Nykøbing Mors og videre ud til Vesterhavet.

Herfra op langs kysten via bl.a. Hanstholm, Løkken for til slut at ende i Skagen, hvor han i øvrigt har en aftale om at mødes med kunstneren Bjørn Nørgaard.

- Jeg har allerede fået overnatningsmulighed flere forskellige steder, bl.a. hos min gamle skolelærer i nærheden af Skanderborg samt hos noget familie og nogle venner fra CP Danmark i Skive, men jeg mangler stadig en del overnatningssteder, fortæller Peder Stausholm.

Han håber, at CP Danmarks store foreningsnetværk måske kan komme ham til undsætning. I hvert fald er det et fromt ønske at få tilbudt husly. Jeg er ganske ydmyg og tilfreds med, hvad der måtte byde sig, understreger Peder Stausholm.

Du kan se hans rute på kortet nederst på siden.

Peder håber, at folk vil kontakte ham på mail: pederstausholm@gmail.com eller telefon 28 15 60 86.

Filmprojekt

Peder håber også at kunne få dokumenteret sin tur på film. Derfor har han længe i samarbejde med den dygtige fotograf Jakob Carlsen været i gang med at planlægge et filmprojekt, som i gode billeder beskriver Peders oplevelser, når han begiver sig gennem landet i sin el-kørestol.

Hvor omfattende projektet bliver, afhænger helt af økonomien og om det er muligt at skaffe velvillige sponsorer, der vil støtte optagelserne.

- Har nogen en god idé, der kan hjælpe på vej, er alle også her velkommen til at kontakte mig, opfordrer Peder Stausholm, der samtidig understreger, at uanset hvad så bliver turen gennemført.

Peders rute

Sidst opdateret:
Gå til top Top