Fuldt hus til vellykket temadag om seksualitet
29. januar 2019

Fuldt hus til vellykket temadag om seksualitet

Spastikerforeningen, Landsforeningen LEV og Isaac Danmark stod mandag for en spændende temadag om seksualitet og handicap. Omkring 100 tilmeldte – primært fagpersoner – lyttede med og bidrog til dagen.

Mandag den 28. januar holdt Spastikerforeningen, i samarbejde med Landsforeningen LEV og ISAAC Danmark, en fælles temadag om handicap og seksualitet. Omkring 100 personer, primært fagpersoner, men også pårørende og mennesker, som selv har en funktionsnedsættelse, deltog i arrangementet.

På programmet var både brugerperspektiver og mere traditionelle fagprofessionelle oplæg. Jacob Nossell og Sigrid Netteberg, der begge har CP, fortalte modigt og vedrørende om de dilemmaer, der følger af at bo i en krop, som både er ”arbejdsplads for professionelle”, der skal hjælpe en med fysioterapi, påklædning og personlig hygiejne – og en sanselig krop med følelser og lyster.

- Det er utrolig vigtigt, at vi tør sætte fokus på det, der er svært eller ligefrem tabuiseret. Mennesker med handicap har selvfølgelige de samme følelser og lyster som alle andre. Men at skulle praktisere sin seksualitet i krydsfeltet mellem professionel hjælp og ægte sanselighed er selvsagt kompliceret. Og det kompliceres ikke mindre af, at kommunikation eller mangel på kommunikation også kan være en del af udfordringen. Derfor er jeg særlig glad for, at den dimension var så vigtig en del af konferencen, siger Spastikerforeningens direktør, Mogens Wiederholt.

Dagen bød også på oplæg af Jette Tastesen, næstformand i ULF - Udviklingshæmmedes Landsforbund, om retten til seksualitet, Kim Steimle Rasmussen, uddannelsesleder på Seksualvejlederuddannelsen og tidligere specialkonsulent i Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH), fortalte om perspektiver på seksualitet og funktionsnedsættelser, og endelig var der guldkorn om ordforråd på kommunikationshjælpemidler, som Stella Thomsen og Vibe Lund Jensen fra ISAAC Danmark talte om.

Programmet gav også deltagerne mulighed for at vælge en af tre workshops med temaerne: ’Seksualpolitik på botilbud – rettigheder, muligheder og dilemmaer’, ’Fra tabu til fagligt tema’ og ’Borger og personlig hjælper - i en arbejdsgiver og arbejdstagerrelation’.

Du kan finde materialer - links og oplæg - fra temadagen hos LEV.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top