FC Storebælt bliver center for CP-fodbold
23. oktober 2019

FC Storebælt bliver center for CP-fodbold

I bestræbelserne på at videreudvikle CP-fodbolden i Danmark samt ønsket om at kunne stille gode hold til Champions League og kvindernes første VM i CP-fodbold har fodboldklubben FC Storebælt nu søsat et spændende CP-fodbold projekt.

Klubben, der har hjemsted i Korsør, bliver det nye landsdækkende center for udviklingen af fodboldspillere med cerebral parese og andre bevægelseshandicap.

I første omgang opretter FC Storebælt elitehold for herrer og damer over 14 år under navnet CP Football Elite Denmark (CP FED), og på sigt er det meningen, at bredden også skal med. Det første hold er allerede sat, det er trænerholdet, der består af cheftræner Brian Levi Clemmensen, assistenttræner Henrik Parelius, målmandstræner Svend Drejer og CP-kvindetræner Maria Santana.

En klub med ambitioner

Og netop på kvindesiden er ambitionerne store. Målet er at samle og træne et hold, der kan repræsentere Danmark i 2020 ved det første VM for CP-kvinder nogensinde.

- Vi har nogle spillere, som er interesseret og blandt andet deltog ved en turnering i Holland sidste år, men vi kan godt bruge flere, så træningen giver mening, understreger klubben, der håber på, at nye friske CP-fodboldpiger dukker op.

Men også på herresiden er der ambitioner. Som noget nyt er der nu etableret en Champions League for CP-klubber i Europa, og her er det håbet, at turneringen får deltagelse af et godt hold fra FC Storebælt.

Det er i hvert fald planen at samle et klubhold for de mest talentfulde fodboldspillere over 14 år fra hele Danmark med det primære formål at deltage i den kommende Champions League for CP-klubber samt i andre internationale turneringer for CP-fodboldklubber.

Tilmeld dig og hør mere

Der er arrangeret en samling, som er åben for alle piger med cerebral parese over 14 år. Den finder sted lørdag den 2. november kl. 10-16 på klubbens anlæg, Tovesvej 30b i Korsør.

Af hensyn til tilrettelæggelse af træning og frokost skal du tilmelde dig hos enten træner Brian Levi Clemmensen, telefon 20 84 55 66, formanden, Brian Holm, der kan kontaktes på telefon 60 88 49 02, eller til leder af CP-afdelingen, Len Nossell på telefon 21 29 86 49.

Både lørdag og søndag gennemføres desuden en inviteret elitesamling for både drenge og piger.

For at deltage i aktiviteterne skal spillerne kunne løbe og gå uden brug af hjælpemidler. Der spilles på syv-mandshold og -baner efter almindelige fodboldregler med enkelte tilpasninger. I Danmark er der lidt over 100 fodboldspillere med CP. En del spiller i klubber under DBU, mens de fleste spiller fodbold i klubber under Parasport Danmark sammen med spillere med andre fysiske og psykiske diagnoser.

Sidst opdateret:
Gå til top Top