Folketinget stemte for løsning af overvågningsproblemet
13. november 2019

Folketinget stemte for løsning af overvågningsproblemet

Folketinget har vedtaget at sikre muligheden for overvågning af svært handicappede personer, der vil bo hjemme. Nu skal økonomien på plads.

Tirsdag den 12. november var der historisk enighed i Folketinget om løsning af problematikken omkring det manglende tilbud med overvågning til handicappede i hjemmet. Alle partier tilsluttede sig under forespørgselsdebatten en fælles tekst, der opfordrede regeringen til hurtigst muligt at finde en løsning. I vedtagelsesteksten står der blandt andet:

Folketinget opfordrer regeringen til hurtigst muligt at finde en løsning på overvågningsproblematikken i relation til svært handicappede, der ikke kan være arbejdsledere, men som ønsker at bo hjemme, herunder bl.a. i forhold til overgangen fra barn til voksenliv. Overvågning er helt afgørende, fordi personen akut kan have behov for hjælp på grund af f.eks. fejlsynkning eller et epileptisk anfald. Overvågningen kan være et alternativ til anbringelse på et botilbud eller plejehjem.

Læs hele vedtagelsesteksten her: ft.dk

Forslaget blev vedtaget i Folketinget om torsdagen og tilbage står nu en afklaring på den økonomiske side af sagen. Men socialminister Astrid Krag lovede en løsning “jo før jo bedre” og afviste ikke, at en løsning kan indgå i finansloven.

Læs mere om sagen i BT: 

Nu vil politikerne ændre loven for multihandicappede børn: 'Vi er lettede, men...'

Sidst opdateret:
Gå til top Top