I uge 11 er 'Hjernen i fokus'
05. marts 2019

I uge 11 er 'Hjernen i fokus'

Uge 11 er international ’Hjerneuge’ og CP Danmark er med til at skabe en spændende uge, hvor du blandt andet kan lytte til P1-programmet 'Hjernekassen', der handler om cerebral parese.

CP Danmark er igen i år med til at sætte fokus på hjernen. Det sker i uge 11, der er udnævnt til international ’Hjerneuge’. Herhjemme er det netværket ’Hjernen i fokus’, der arrangerer aktiviteter rundt omkring i landet.

Bl.a. afholdes der temadage i Aarhus, Esbjerg, Odense, Vejle, Haderslev og Helsingør samt et arrangement med Svend Brinkmann i Kolding. Og i radioens P1 kan du på mandag den 11. marts klokken 09.05 høre Hjernekassen med Peter Lund Madsen, der denne dag har fokus på cerebral parese.

Udover CP Danmark består netværket af Alzheimerforeningen, Epilepsiforeningen, Hjernerystelsesforeningen, Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen og Parkinsonforeningen, og de er alle gået sammen om fotoudstillingen ’Mig og min hjerne’, som kan opleves i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup, samt i Odense og Aarhus.

Her er 14 fotos udstillet, udvalgt blandt mere end 150 indsendte bidrag. Det er den rutinerede fotograf Peter M. Madsen, der har arbejdet som fotograf i over 30 år, som har udvalgt to fotos fra hver forening. Det er samtidig en konkurrence, hvor vinderen kåres ved ferniseringen i Handicaporganisationernes Hus, onsdag den 13. marts kl. 15.

I anledning af Hjerneugen har netværket udsendt 25.000 freecards, der ligger rundt omkring på landets cafeer, med et budskab om, at man skal elske sin hjerne.

Kort om

Hjernen i fokus handler om viden om hjernen - alle dens superkræfter og al dens skrøbelighed. Det handler om forskning i hjernen og muligheder for at forebygge, helbrede, forhale og genoptræne. Det handler om at dele viden, så alle bliver endnu klogere på den forunderlige hjerne.

Sidst opdateret:
Gå til top Top