Ny roman om søsterkærlighed og CP
24. september 2019

Ny roman om søsterkærlighed og CP

Katrine Nørregaard er aktuel med bogen ’Søster, min søster’ en autofiktiv roman om sin opvækst med tvillingesøsteren, der har cerebral parese. Det er en fortælling om at være givet det samme liv, men aldrig at have de samme muligheder.

Søster min søsterKatrine Nørregaard vandt i 2016 Politikens Romankonkurrence med ’Løgnerens hus’. Nu er hun aktuel med ’Søster, min søster’ en autofiktiv roman om sin opvækst med tvillingesøsteren, der har cerebral parese. Det er en fortælling om at være givet det samme liv, men aldrig at have de samme muligheder.

Katrine og Stine bliver født tre måneder for tidligt som enæggede tvillinger. Katrine er sund og rask, hvorimod Stine har cerebral parese. Forældrene er unge, og efter tre år går de fra hinanden. Katrine og Stine er uadskillelige.

I barndomsårene pendler de fra mors nyvaskede sengetøj og faste rammer, til fars cigaretrøg og spontane udflugter. Mor står alene med alting, for det er ikke nemt at finde en kæreste, der harmonerer med kørestol og lift og livet som alenemor. Fars kæreste er sød, indtil den dag hun ikke er der længere efter fars gentagne affærer med enarmede tyveknægte.

I ungdomsårene flytter Katrine væk fra Stine for at begynde på et universitetsstudie, men hun har svært ved at løsrive sig. Tanker om Stines fremtid fylder mere end tanker om hendes egen. Hvad skal der ske med Stine, hvis Katrine ikke er der til at passe på hende? Og hvad skal der i det hele taget ske med Stine?

Om forfatteren:

Katrine Nørregaard (f. 1994) debuterede med Løgnerens hus, som vandt Politikens Romankonkurrence 2016. Katrine Nørregaard er i dag episodeforfatter og konsulent på DR3-serien ’Doggystyle’.

Sidst opdateret:
Gå til top Top