På vej til PL: ’Jeg er en meget glad mand nu’
12. august 2019

På vej til PL: ’Jeg er en meget glad mand nu’

Ved EM i weekenden kvalificerede det danske landshold i kørestolsrugby sig til De Paralympiske Lege næste år i Tokyo. Playmaker Sebastian Frederiksen, der har cerebral parese, er meget begejstret.

Sebastian FrederiksenLige siden Sebastian Frederiksen begyndte at spille kørestolsrugby, har drømmen været at komme til De Paralympiske Lege (PL). Og nu, syv år efter han begyndte på landsholdet, er drømmen gået i opfyldelse.

Søndag kulminerede EM i kørestolsrugby med finalen mellem Danmark og England, og selvom danskerne – igen – måtte se sig besejret af englænderne, er det et dansk hold med store smil på læberne, der kan se tilbage på turneringen, fordi finalepladsen i sig selv giver adgang til PL næste år i Tokyo.

- Jeg er en meget, meget glad mand nu, og jeg var rigtig glad efter semifinalen i lørdags. Det er helt ubeskriveligt, at vi har kvalificeret os til PL, som var vores store mål, fortæller 25-årige Sebastian Frederiksen, der er playmaker på holdet og har cerebral parese.

Han var helt naturligt trist efter den tabte finale, hvor englænderne altså var for stærke:

- Vi gjorde, hvad vi kunne, og gav den alt vi havde, siger Sebastian, der ellers er glad for hele turneringens forløb:

- Der har været en god udvikling af holdet og mange tilskuere, det har været virkelig godt, siger Sebastian, der er meget tilfreds med sin egen præstation i turneringen og nu ser frem til PL næste år.

Sidst opdateret:
Gå til top Top